Ryžové rezance s marinovanými kuracími rezančekmi, mrkvou a fazuľkami

Ryžové rezance s marinovanými kuracími rezančekmi, mrkvou a fazuľkami

Dokonalé kombináciu jemných kuracích kúskov, ryžových rezancov a farebnej chrumkavej zeleniny rozhodne prídete na chuť. Navyše všetko zvládnete pripraviť za menej ako 30 minút. Ideálna ako rýchly obed či ľahká večera!

Čo budete potrebovať

  • 150 g kuracích prsných alebo stehenných rezňov
  • 120 g ryžových rezancov vermicelli
  • 1 malá mrkva, nakrájaná na prúžky julienne
  • ½ cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
  • 10-12 zelených fazuliek, nakrájaných na polovice
  • 1 červená chilli paprička, nakrájaná na tenké plátky (voliteľne)
  • 2-3 jarné cibuľky, nakrájané na 5 cm kúsky
  • 2-3 lyžice rastlinného oleja

Na omáčku:

  • 2 lyžice svetlej sójovej omáčky
  • 2 lyžice ustricovej omáčky
  • 1 lyžička tmavej sójovej omáčky
  • 1 lyžička sezamového oleja
  • ¼ lyžičky bieleho korenia

Na marinádu na kuracie mäso:

  • 1 lyžica svetlej sójovej omáčky
  • 1 lyžička sezamového oleja
  • ¼ lyžičky bieleho korenia

Postup

  • Najprv namočte ryžové rezance na 4-5 minút do teplej vody.
  • Sceďte vodu a dajte bokom.
  • Zmiešajte ingrediencie na omáčku v malej miske.
  • Kuracie mäso nakrájajte na tenké plátky.
  • Niekoľko minút ho marinujte spolu so sójovou omáčkou, sezamovým olejom a bielym korením.
  • Mrkvové rezančeky a zelené fazuľky nakrájajte na polovice.
  • Zahrejte wok alebo panvicu na stredne vysokom plameni a pokvapkajte 2 lyžicami oleja.
  • Pridajte kuracie mäso a za stáleho miešania opekajte 1-2 minúty, kým nie je prepečené.
  • Potom pridajte zelené fazuľky, mrkvu a plátky cibule a za stáleho miešania restujte ďalšiu 1 minútu.
  • Pridajte rezance do woku a zalejte zmesou omáčky.
  • Dobre premiešajte a varte ďalšiu 1 minútu.
  • Pridajte jarnú cibuľku a dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie rovnomerne spojili.
  • Ozdobte nakrájanou jarnou cibuľkou a ihneď podávajte!
Kuracie kúsky, ryžové rezance a farebná chrumkavá zelenina na tanieri, to všetko ozdobené jarnou cibuľkou.
www.khinskitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.