Dokonalé kombináciu jemných kuracích kúskov, ryžových rezancov a farebnej chrumkavej zeleniny rozhodne prídete na chuť. Navyše všetko zvládnete pripraviť za menej ako 30 minút. Ideálna ako rýchly obed či ľahká večera!
Čo budete potrebovať
- 150 g kuracích prsných alebo stehenných rezňov
- 120 g ryžových rezancov vermicelli
- 1 malá mrkva, nakrájaná na prúžky julienne
- ½ cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
- 10-12 zelených fazuliek, nakrájaných na polovice
- 1 červená chilli paprička, nakrájaná na tenké plátky (voliteľne)
- 2-3 jarné cibuľky, nakrájané na 5 cm kúsky
- 2-3 lyžice rastlinného oleja
Na omáčku:
- 2 lyžice svetlej sójovej omáčky
- 2 lyžice ustricovej omáčky
- 1 lyžička tmavej sójovej omáčky
- 1 lyžička sezamového oleja
- ¼ lyžičky bieleho korenia
Na marinádu na kuracie mäso:
- 1 lyžica svetlej sójovej omáčky
- 1 lyžička sezamového oleja
- ¼ lyžičky bieleho korenia
Postup
- Najprv namočte ryžové rezance na 4-5 minút do teplej vody.
- Sceďte vodu a dajte bokom.
- Zmiešajte ingrediencie na omáčku v malej miske.
- Kuracie mäso nakrájajte na tenké plátky.
- Niekoľko minút ho marinujte spolu so sójovou omáčkou, sezamovým olejom a bielym korením.
- Mrkvové rezančeky a zelené fazuľky nakrájajte na polovice.
- Zahrejte wok alebo panvicu na stredne vysokom plameni a pokvapkajte 2 lyžicami oleja.
- Pridajte kuracie mäso a za stáleho miešania opekajte 1-2 minúty, kým nie je prepečené.
- Potom pridajte zelené fazuľky, mrkvu a plátky cibule a za stáleho miešania restujte ďalšiu 1 minútu.
- Pridajte rezance do woku a zalejte zmesou omáčky.
- Dobre premiešajte a varte ďalšiu 1 minútu.
- Pridajte jarnú cibuľku a dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie rovnomerne spojili.
- Ozdobte nakrájanou jarnou cibuľkou a ihneď podávajte!