Chrumkavé kúsky kurčaťa a rezance sa skvele hodia do chutnej, pikantnej omáčky spolu s praženými kešu orieškami a zeleninou. Rýchle a jednoduché jedlo, ktoré si zamiluje celá rodina!
Čo budete potrebovať
Na kuracie mäso:
- 700 g kuracích pŕs bez kože a kostí, nakrájaných na 2,5 cm kúsky
- 1 a ½ lyžice kukuričného škrobu
- ¾ lyžičky soli
- 3 lyžice rastlinného oleja
Na restovanú zmes:
- 250 g rezancov
- 1 lyžička rastlinného oleja
- 1 lyžica prelisovaného cesnaku
- 2-3 celé červené čili papričky
- 1 šálka ružičiek brokolica
- ½ šálky papriky nakrájanej na kocky
- ½ šálky cukety nakrájané na kocky
- ½ šálky pražených kešu orechov
Na omáčku:
- 2 lyžice ryžového octu
- 4 lyžice omáčky Hoisin
- 1 lyžica sójovej omáčky
- soľ podľa chuti
- na ozdobu opečené sezamové semienka a nakrájaná jarná cibuľka
Postup
- Rezance uvarte v osolenej vode podľa návodu na obale, pokiaľ nie sú al dente.
- Sceďte a dajte bokom.
- Kuracie mäso osušte a uistite sa, že nie je mokré.
- Mäso premiešajte s kukuričným škrobom a soľou.
- Na veľkej širokej panvici rozohrejte olej a pridajte kúsky kurčaťa, dávajte pozor, aby ste panvicu nepreplnili.
- Možno budete musieť pracovať po dávkach.
- Kurča opekajte 3 minúty z oboch strán, kým nebude svetlo hnedé a chrumkavé.
- Zohrejte zvyšný olej na rovnakej panvici alebo použite wok, pokiaľ ho máte.
- Pridajte cesnak a celé červené chilli.
- Restujte asi minútu a potom pridajte brokolicu, papriku, cuketu a kuracie mäso.
- Za stáleho miešania smažte na vysokej teplote po dobu 2-3 minút, kým zelenina mierne nezmäkne, ale neprevarí sa.
- Všetky ingrediencie na omáčku zmiešajte v malej miske.
- Pridajte omáčku a rezance, všetko dobre premiešajte a varte, kým omáčka úplne nepokryje rezance.
- Vmiešajte opražené kešu orieškami, posypte sezamovými semienkami, jarnou cibuľkou a podávajte horúce.