Táto vláčna čokoládová bábovka so šľahačkou je NAJLEPŠIA! Má jemnú, zamatovú textúru a správne množstvo čokoládovej chuti. Pokiaľ ste hľadali dokonalý recept na bábovku so šľahačkou a čokoládou, uložte si ten náš! A uložte si aj ďalšiefantastické recepty na čokoládové torty !
Čo budeme potrebovať
- 340 g masla
- 600 g cukru
- 5 veľkých vajec
- 340 g hladkej múky
- ½ lyžičky prášku do pečiva
- 40 g nesladeného prírodného kakaového prášku
- ½ lyžičky soli
- 350 ml hustej smotany na šľahanie
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
Na polevu
- 100 g polosladkej alebo horkej čokolády
- 75 ml smotany na šľahanie
Postup
- Predhrejte rúru na 160 stupňov.
- Formu na bábovku vymažte a vysypte.
- Do samostatnej misy pridajte múku, prášok do pečiva, soľ a kakao. Šľahajte, aby sa všetko spojilo a dajte bokom.
- Pridajte maslo do misy a mixujte do hladka. Postupne pridávajte cukor a miešajte asi 3 až 5 minút.
- Pridávajte vajcia jedno po druhom a každé miešajte.
- Do smotany na šľahanie pridajte 2 lyžičky vanilky.
- Do maslovej zmesi pridávajte striedavo múčnú zmes a smotanu na šľahanie.
- Pečte pri 160 stupňoch po dobu 1 hodiny a 10 minút, alebo kým špajle alebo špáradlo nevyjdú čisté.
- Pred vyklopením nechajte šľahačkovú bábovku 10 minút vychladnúť vo forme.
- Na polevu skombinujte čokoládu a smotanu v miske vhodnej do mikrovlnnej rúry. Zahrievajte v mikrovlnnej rúre po malých časových intervaloch a vždy premiešajte, kým sa čokoláda takmer úplne nerozpustí.
- Čokoládovú polevu môžete naniesť na vychladnutú bábovku zo šľahačky.