Hľadáte recept na jednoduchý dezert? Potom je tento cheesecake z citróna a mascarpone to pravé pre vás!
Čo budete potrebovať
- 175 g BeBe sušienok
- 80 g masla, rozpusteného
- 500 g syra Philadelphia, mäkčeného
- 220 g práškového cukru
- 4 vajcia plus 1 žĺtok navyše
- jemne nastrúhaná kôra a šťava z 1 veľkého citróna
- 400 g syra mascarpone
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Postup
- Začnite s týmto receptom deň vopred.
- Rúru predhrejte na 140 °C.
- Tortovú formu s priemerom 24 cm zľahka vymažte tukom a dno vyložte papierom na pečenie.
- Hlboký pekáč naplňte do polovice vriacou vodou a položte na spodný rošt rúry.
- Sušienky vložte do kuchynského robota a pulzujte, kým vám nevzniknú omrvinky.
- Pridajte rozpustené maslo do procesora a premiešajte.
- Na dno pripravenej formy vtlačte sušenkovú zmes.
- Philadelphiu a cukor dajte do kuchynského robota a mixujte, kým nebudete mať hladkú zmes.
- Pridajte vajcia, žĺtok, citrónovú kôru a šťavu a potom pulzujte, kým sa všetko dobre nespojí.
- Pridajte mascarpone a vanilkový extrakt a potom rozmixujte dohladka.
- Náplň nalejte na pripravený základ a cheesecake pečte na prostrednej priečke rúry 1 hodinu.
- Cheesecake nechajte vo vypnutej rúre vychladnúť ešte 1 hodinu alebo do úplného stuhnutia.
- Cheesecake presuňte na mriežku, aby úplne vychladol.
- Zakryte formu potravinárskou fóliou a dajte do chladničky minimálne na 4 hodiny, ideálne cez noc.
- Vyberte z formy, nakrájajte a podávajte.