Aj táto verzia citrónového cheesecaku vás nadchne! Pripravte ju svojim hosťom ako dezert ku káve a uvidíte, že budú nadšení.
Čo budete potrebovať
Na korpus:
- 16 BeBe sušienok
- 4 lyžice rozpusteného masla
Na náplň:
- 680 g syra Philadelphia
- 3 vajcia
- 1 šálka cukru
- 1/4 šálky citrónovej šťavy
- kôra z 1 citróna
Na kompót:
- ½ šálky pomarančovej šťavy
- ½ šálky cukru
- 170 g čerstvých brusníc
- 1 šálka čerstvých malín
Postup
- Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
- Tortovú formu s priemerom 23 cm vyložte papierom na pečenie a dajte bokom.
- Rozdrvte sušienky v kuchynskom robote, aby ste vytvorili omrvinky.
- Pridajte rozpustené maslo a pulzujte, kým sa zmes nespojí.
- Rovnomerne zatlačte na dno a strany pripravenej formy.
- Korpus pečte 10 minút.
- Vyberte a nechajte vychladnúť.
- Šľahajte smotanový syr, kým nebude nadýchaný.
- Pridajte cukor a potom šľahajte do hladka.
- Pridajte 1 vajce a šľahajte 30 sekúnd.
- Opakujte so zvyšnými 2 vajcami.
- Vmiešajte citrónovú šťavu a kôru.
- Náplň nalejte na pripravený korpus.
- Pečte cca 45 minút.
- Nechajte vychladnúť na izbovú teplotu na chladiacej mriežke, potom formu prikryte a dajte cez noc do chladničky.
- Zmiešajte pomarančovú šťavu a cukor v strednom hrnci na strednom plameni za občasného miešania.
- Po 5 minútach pridajte brusnice a za občasného miešania priveďte do varu.
- Akonáhle sa zmes varí, pridajte maliny a znížte teplotu na minimum.
- Varte 10-15 minút.
- Dajte vychladiť do chladničky.
- Nalejte na vychladnutý cheesecake a podávajte.