Magdalenas je tradičný španielsky dezert pochádzajúci z oblasti Aragónie. V španielčine „magdalenas“ jednoducho znamená košíčky alebo muffiny. Jedná sa o typ chutných, ľahkých a nadýchaných muffinov s citrónom a Španieli ich zvyčajne jedia na raňajky spolu s veľkým šálkou kávy a mlieka. Preto si k nim pripravte tú najlepšiu kávu z kávovarov DeLongi .
Čo budeme potrebovať
- 200 g hladkej múky
- 100 ml olivového oleja
- 240 ml sójového mlieka
- 100 g cukru
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1/2 lyžičky jedlej sódy
- 1 citrón, olúpaný a ½ odšťavený
- 1 lyžička čistého vanilkového extraktu
Na poelvu
- 4 lyžice práškového cukru
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- ¼ lyžičky kurkumového prášku
Postup
- Rúru rozohrejeme na 180 stupňov.
- Vyložte si formu na muffiny košíčky.
- V mise zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva, jedlú sódu a citrónovú kôru.
- Pridajte olej, vanilku, citrónovú šťavu a sójové mlieko a potom premiešajte do hladka.
- Nalejte zmes do formičiek.
- Pečte 25 minút. Otestujte špáradlom.
- Nechajte ich 10 minút vychladnúť vo forme, potom vyberte a presuňte muffiny na mriežku, aby vychladli.
- Na polevu pridajte práškový cukor a kurkumu do malej misky.
- Vmiešajte citrónovú šťavu.
- Miešajte, kým sa nezapracuje.
- Každý vegánsky citrónový muffin potrite lyžičkou polevy.