Najlepší recept na mrkvovú bábovku s orechmi, ktorá vám vykúzli úsmev na tvári zakaždým, keď ju ochutnáte. Cesto je vláčne a ozvláštnené chrumkavými orieškami. Rovnako vám bude chutiť aj mrkvové pečivo , vhodné aj pre diabetikov.
Čo budeme potrebovať
- 240 g hladkej múky
- 2 lyžičky jedlej sódy
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička mletej škorice
- ½ šálky hrozienok
- ½ šálky vlašských orechov (nasekaných)
- 4 veľké vajcia
- ¾ šálky oleja
- 200 g hnedého cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 5 stredných mrkví (jemne nastrúhaných)
Postup
- Predhrejte rúru na 160˚C. Vymažte formu na bábovku.
- Vo veľkej mise prešľahajte múku, jedlú sódu, prášok do pečiva, soľ, škoricu, hrozienka a vlašské orechy.
- V inej mise prešľahajte vajcia, olivový olej, cukor, vanilku a mrkvu do hladka.
- Nalejte mokrú zmes do suchej múčnej zmesi a zmiešajte dohromady, kým sa nespoja.
- Cesto nalejte do pripravenej formy a pečte 60–65 minút, kým špáradlo zapichnuté do stredu torty nevyjde čisté.
- Mrkvový koláč nechajte 10–15 minút vychladnúť vo forme.