Ak máš citróny urob z nich citronádu, ak máš mnoho mrkví urob z nej mrkvovú bábovku! Pripravte si tento jednoduchý recept, ktorý je doplnený o sladkú tvarohovú polevu. A nenechajte si ujsť anivýborné dezerty z mrkvy , podľa našich receptov.
Čo budeme potrebovať
- 225 ml slnečnicového oleja
- 4 veľké vajcia
- 275 g svetlo hnedého cukru
- 300 g strúhanej mrkvy
- 100 g hrozienok (voliteľne)
- Kôra z 1 pomaranča
- 275 g hladkej múky
- 1,5 lyžičky sódy
- 2 lyžičky kypriaceho prášku
- 1 lyžička mletého zázvoru
- 1 lyžička mletej škorice
- 1 lyžička muškátového orieška
Na polevu
- 100 g masla
- 200 g plnotučného smotanového syra
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 400 g práškového cukru
Postup
- Predhrejte rúru na 180 stupňov. Vymažte formu.
- Nalejte slnečnicový olej a vajcia do veľkej misy a pridajte cukor – zľahka premiešajte.
- Pridajte nastrúhanú mrkvu, hrozienka a pomarančovú kôru a premiešajte.
- Pridajte múku, sódu, kypriaci prášok, zázvor, škoricu a muškátový oriešok a znovu premiešajte.
- Zmes nalejte do formy a pečte v rúre 55-60 minút.
- Po upečení nechajte 10 minút vychladnúť vo forme a potom vyklopte.
- Vyšľahajte zmäknuté maslo, aby bolo naozaj hladké.
- Primiešajte smotanový syr a vmiešajte vanilkový extrakt.
- Postupne pridávajte práškový cukor, aby to zmes bola tuhá.
- Akonáhle bábovka úplne vychladne, natrieme na nej polevu.