Bábovka s mrkvou a tvarohovou polevou

Bábovka s mrkvou a tvarohovou polevou

Ak máš citróny urob z nich citronádu, ak máš mnoho mrkví urob z nej mrkvovú bábovku! Pripravte si tento jednoduchý recept, ktorý je doplnený o sladkú tvarohovú polevu. A nenechajte si ujsť anivýborné dezerty z mrkvy , podľa našich receptov.

Čo budeme potrebovať

  • 225 ml slnečnicového oleja
  • 4 veľké vajcia
  • 275 g svetlo hnedého cukru
  • 300 g strúhanej mrkvy
  • 100 g hrozienok (voliteľne)
  • Kôra z 1 pomaranča
  • 275 g hladkej múky
  • 1,5 lyžičky sódy
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • 1 lyžička mletého zázvoru
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1 lyžička muškátového orieška

Na polevu

  • 100 g masla
  • 200 g plnotučného smotanového syra
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 400 g práškového cukru

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 stupňov. Vymažte formu.
  • Nalejte slnečnicový olej a vajcia do veľkej misy a pridajte cukor – zľahka premiešajte.
  • Pridajte nastrúhanú mrkvu, hrozienka a pomarančovú kôru a premiešajte.
  • Pridajte múku, sódu, kypriaci prášok, zázvor, škoricu a muškátový oriešok a znovu premiešajte.
  • Zmes nalejte do formy a pečte v rúre 55-60 minút.
  • Po upečení nechajte 10 minút vychladnúť vo forme a potom vyklopte.
  • Vyšľahajte zmäknuté maslo, aby bolo naozaj hladké.
  • Primiešajte smotanový syr a vmiešajte vanilkový extrakt.
  • Postupne pridávajte práškový cukor, aby to zmes bola tuhá.
  • Akonáhle bábovka úplne vychladne, natrieme na nej polevu.
Nadýchané cesto preliate jemnou polevou z tvarohu.
Zdroj: practicallyhomemade.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.