Jedná sa o perfektné jedlo pre vás, ak máte radi čerstvé, ľahké morské plody so živou a jasnou chuťou, ako sú kapary, šalotka, ocot a bylinky. Tento chutný a ľahký recept na lososa môžete podávať ako predjedlo alebo si ho vychutnať samotný.
Čo budeme potrebovať
- 675 g lososa bez kože
- 4 lyžičky jemne nasekané šalotky
- 2 lyžice (30 ml) bieleho vínneho octu
- 1 lyžica (15 ml) vody
- 3 lyžice (45 ml) olivového oleja
- 2 lyžice najemno nasekané čerstvé pažítky
- 4 lyžičky citrónovej šťavy
- 1 lyžica jemne nasekanej plochej petržlenovej vňate
- 1 lyžica horčice
- 1 lyžica nasekaných kaparov
- 1 lyžička omáčky Tabasco
Postup
- Nožom nakrájajte lososa na malé kocky a dajte bokom do chladničky.
- V malej miske zmiešajte šalotku, ocot a vodu. Nechajte 5 minút marinovať.
- Šalotku sceďte a tekutinu vylejte.
- Pridajte šalotku a zvyšné ingrediencie k lososu.
- Dochuťte soľou a čiernym korením a dôkladne premiešajte.
- Ihneď podávajte so zeleným šalátom, toastovým chlebom alebo domácimi zemiakovými lupienkami.
Najchrumkavejšie toasty sa pripravíte vo výkonnom a kvalitnom hriankovači . Aký je ten najlepší do vašej kuchyne sa dozviete v našej recenzii.
A recept na chrumkavé domáce chipsy nájdete na našom webe. Pripravte si zdravšiu alternatívu!