Tatarák z lososa

Tatarák z lososa

Jedná sa o perfektné jedlo pre vás, ak máte radi čerstvé, ľahké morské plody so živou a jasnou chuťou, ako sú kapary, šalotka, ocot a bylinky. Tento chutný a ľahký recept na lososa môžete podávať ako predjedlo alebo si ho vychutnať samotný.

Čo budeme potrebovať

  • 675 g lososa bez kože
  • 4 lyžičky jemne nasekané šalotky
  • 2 lyžice (30 ml) bieleho vínneho octu
  • 1 lyžica (15 ml) vody
  • 3 lyžice (45 ml) olivového oleja
  • 2 lyžice najemno nasekané čerstvé pažítky
  • 4 lyžičky citrónovej šťavy
  • 1 lyžica jemne nasekanej plochej petržlenovej vňate
  • 1 lyžica horčice
  • 1 lyžica nasekaných kaparov
  • 1 lyžička omáčky Tabasco

Postup

  • Nožom nakrájajte lososa na malé kocky a dajte bokom do chladničky.
  • V malej miske zmiešajte šalotku, ocot a vodu. Nechajte 5 minút marinovať.
  • Šalotku sceďte a tekutinu vylejte.
  • Pridajte šalotku a zvyšné ingrediencie k lososu.
  • Dochuťte soľou a čiernym korením a dôkladne premiešajte.
  • Ihneď podávajte so zeleným šalátom, toastovým chlebom alebo domácimi zemiakovými lupienkami.

Najchrumkavejšie toasty sa pripravíte vo výkonnom a kvalitnom hriankovači . Aký je ten najlepší do vašej kuchyne sa dozviete v našej recenzii.
A recept na chrumkavé domáce chipsy nájdete na našom webe. Pripravte si zdravšiu alternatívu!

Opečený chlebík vedľa hory krémového tataráku s lososom.
Zdroj: chichilicious.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.