Údený losos v tataráku

Údený losos v tataráku

Tento recept na tatarák z údeného lososa je najlepšou voľbou, ak chcete pripraviť rýchly, chutný a veľmi sofistikovaný predjedlo alebo jednohubku pre každú príležitosť, ako je oslava narodenín.

Čo budeme potrebovať

  • 250 g údeného lososa (jemne nakrájaného)
  • 1 lyžica jemne nasekané šalotky
  • Kôra z jedného citróna (asi 1 lyžička citrónovej kôry)
  • 1 štipka bieleho korenia (alebo mletým čiernym korením)

Prílohy

  • 1 balenie sezamových ryžových sušienok
  • 1 uhorka (nakrájaná na kolieska)

Na ozdobu

  • 1 zväzok čerstvej pažítky
  • 120 g kyslej smotany

Postup

  • V malej miske zmiešajte nakrájaného lososa, šalotku, citrónovú kôru a korenie.
  • Naneste asi 1 malú lyžičku tataráku z lososa na sušienku alebo uhorku.
  • Navrch dajte kopček kyslej smotany a štipku čerstvej pažítky. Opakujte so zostávajúcim lososovým tatarákom.

Výbornou možnosťou, ako si túto morskú rybu vychutnať sú aj nátierky z lososa . Tými potom môžete ozdobiť ďalšie kanapky , ktoré bude podávať, ako pohostenie pre hostí.
Čo sú kanapky a aké druhy si môžete pripraviť sa dozviete v našom článku.

Opečený kreker ozdobený tatarákom z morskej ryby.
Zdroj: ricardocuisine.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.