Tento recept na tatarák z údeného lososa je najlepšou voľbou, ak chcete pripraviť rýchly, chutný a veľmi sofistikovaný predjedlo alebo jednohubku pre každú príležitosť, ako je oslava narodenín.
Čo budeme potrebovať
- 250 g údeného lososa (jemne nakrájaného)
- 1 lyžica jemne nasekané šalotky
- Kôra z jedného citróna (asi 1 lyžička citrónovej kôry)
- 1 štipka bieleho korenia (alebo mletým čiernym korením)
Prílohy
- 1 balenie sezamových ryžových sušienok
- 1 uhorka (nakrájaná na kolieska)
Na ozdobu
- 1 zväzok čerstvej pažítky
- 120 g kyslej smotany
Postup
- V malej miske zmiešajte nakrájaného lososa, šalotku, citrónovú kôru a korenie.
- Naneste asi 1 malú lyžičku tataráku z lososa na sušienku alebo uhorku.
- Navrch dajte kopček kyslej smotany a štipku čerstvej pažítky. Opakujte so zostávajúcim lososovým tatarákom.
Výbornou možnosťou, ako si túto morskú rybu vychutnať sú aj nátierky z lososa . Tými potom môžete ozdobiť ďalšie kanapky , ktoré bude podávať, ako pohostenie pre hostí.
Čo sú kanapky a aké druhy si môžete pripraviť sa dozviete v našom článku.