Bravčová pečienka so smotanovou omáčkou zo šampiňónov

Bravčová pečienka so smotanovou omáčkou zo šampiňónov

Tento recept na krehké a šťavnaté bravčové mäso pečené na cesnaku a bylinkách a preliate bohatou šampiňónovou omáčkou je lahodný a pôsobivý a skvele sa hodí ako na špeciálne príležitosti, tak ako večera o všednom dni.

Čo budete potrebovať

Na bravčovú pečienku:

  • 1,2 kg bravčovej pečienky
  • 3 lyžice talianskeho korenia
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička korenia
  • 3 strúčiky cesnaku, lisované
  • 3 lyžice olivového oleja

Na omáčku:

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku, lisované
  • 340 g nakrájaných bielych šampiňónov
  • 1 lyžička soli
  • ½ lyžičky korenia
  • ¼ šálky bieleho vína
  • 1 šálka smotany na varenie
  • 1 lyžica kukuričného škrobu rozmiešaná v 1 lyžici vody
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu (voliteľne)

Postup

  • Predhrejte rúru na 220º C.
  • V malej miske zmiešajte talianske korenie, soľ, korenie, cesnak a olivový olej.
  • Vložte mäso do nádoby na pečenie vyloženej alobalom alebo papierom na pečenie.
  • Rovnomerne potrite mäso potrite zmesou korenia zo všetkých strán.
  • Pečte 45–60 minút, aby ste dosiahli vnútornú teplotu mäsa 62 stupňov Celzia pre medium-rare alebo 71 stupňov Celzia pre medium.
  • Vyberte a nechajte 5–10 minút odpočinúť.
  • Nakrájajte na plátky a podávajte.
  • Než sa vám mäso upečie, pripravte si omáčku.
  • Vo veľkej panvici alebo hrnci rozohrejte olivový olej na stredne vysokom plameni.
  • Pridajte cesnak a restujte 2 minúty do svetlo zlatej farby.
  • Pridajte šampiňóny, soľ a korenie a restujte 5–7 minút.
  • Vmiešajte biele víno a varte 3–4 minúty, aby sa odparila väčšina tekutiny.
  • Znížte teplotu na strednú a pridajte smotanu a kukuričný škrob.
  • Varte 5 minút za častého miešania, aby omáčka zhustla.
  • Upečené mäso nakrájajte na plátky, prelejte ich lyžicou omáčkou a voliteľne ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Bravčové mäso pečené na cesnaku a bylinkách a preliate bohatou šampiňónovou omáčkou na tanieri s nožom.
www.platingpixels.com

Máme pre vás aj ďalšie zaujímavé šampiňónové recepty , ktoré sa hodia pre akúkoľvek príležitosť. Pochutnáte si!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.