Pečené bravčové so šampiňónmi a ovocím

Pečené bravčové so šampiňónmi a ovocím

Luxusná korenená bravčová pečienka potretá ovocným džemom a pečená spolu so šampiňónmi a ovocím do dokonalosti sa stane hitom vašej kuchyne. Presvedčte sa sami!

Čo budete potrebovať

  • 700 g bravčovej pečienky
  • 280 g nakrájaných šampiňónov
  • 2 zrelé hrušky alebo jablká nakrájané na kocky
  • 2 lyžice džemu bez cukru (najlepšie bude fungovať džem z lesných plodov)
  • 1 lyžička cibuľového prášku
  • 1 lyžička cesnakového prášku
  • 1 lyžička sušenej šalvie
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička sušeného rozmarínu
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia
  • 3 lyžice olivového oleja

Postup

  • Predhrejte rúru na 220 stupňov Celzia.
  • Zmiešajte všetko korenie dohromady v malej miske.
  • Vymažte dno liatinového hrnca do rúry a vložte doň bravčovú pečienku.
  • Okolo mäsa dajte šampiňóny a hrušky alebo jablká.
  • Bravčovú pečienku rovnomerne potrite džemom a potom posypte zmesou korenia.
  • Korenie do džemu vtlačte zadnou časťou lyžice.
  • Šampiňóny a ovocie polejte 3 lyžicami olivového oleja a premiešajte.
  • Pečte 30-35 minút, v polovici pečenia premiešajte ovocie so šampiňónmi.
  • Pečené bravčové podávajte preliate omáčkou z hrnca.
  • Nechajte si chutiť!
Korenená bravčová pečienka potretá ovocným džemom a pečená spolu so šampiňónmi a ovocím v panvici.
www.perchancetocook.com

Viete, že pomocou nakladania môžete uchovať aj mäso? Najmä mäso bravčové k tomu úplne nabáda. Môžete ho dokonca zavariť ako surové, tak pečené. Vyskúšajte naše recepty na zaváranie bravčového mäsa v niekoľkých rôznych variantoch. Sú luxusné!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.