Bravčové steaky s krémovou omáčkou zo šalotiek a šampiňónov

Bravčové steaky s krémovou omáčkou zo šalotiek a šampiňónov

Lahodné steaky z bravčovej pečienky varené spolu so šampiňónmi portobello, čerstvým rozmarínom a šalotkou v smotanovej omáčke zvládnete pripraviť za menej ako 20 minút! A to sa počas náročných dní naozaj hodí.

Čo budete potrebovať

  • 4 steaky z bravčovej pečienky
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 2 nakrájané šalotky
  • 2-3 veľké šampiňóny portobello, nakrájané
  • 2 nasekané vetvičky rozmarínu
  • panák koňaku alebo brandy (voliteľne)
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 80 ml bravčového alebo kuracieho vývaru
  • 1 lyžica hrubozrnnej horčice
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • morská soľ a korenie na dochutenie

Postup

  • Posypte bravčové steaky trochou morskej soli.
  • V liatinovej alebo nerezovej panvici zahrejte lyžicu olivového oleja a opekajte steaky nie dlhšie ako 2 minúty z každej strany.
  • Vyberte bravčové mäso na samostatný tanier a dajte bokom.
  • Do rovnakej panvice pridajte šalotku a restujte na strednom plameni za stáleho miešania, aby nedošlo k pripáleniu, po dobu 3 minút, potom pridajte šampiňóny portobello a nasekaný rozmarín a restujte ďalších 5 minút.
  • Keď sa odparí šťava a panvica je suchá, nalejte do nej panák koňaku alebo brandy a pripálené kúsky oškrabajte vareškou.
  • Potom prisypte múku a premiešajte.
  • Pridajte vývar, horčicu a smotanu a premiešajte.
  • Steaky vráťte do panvice, priveďte do varu a nechajte ešte 2 minúty prevariť a panvicu stiahnite z ohňa.
  • Ochutnajte av prípade potreby pridajte soľ a korenie.
  • Servírujte s ryžou alebo zemiakmi.
Steaky z bravčovej pečienky varené spolu so šampiňónmi portobello, čerstvým rozmarínom a šalotkou v smotanovej omáčke v panvici s lyžicou.
www.vikalinka.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.