Táto bravčová pečienka je šťavnatá, krehká a chutná. Jednoduché korenie spolu s jablkami, cibuľou a čerstvými bylinkami jej dodávajú lahodnú nezabudnutú chuť, ktorú si zamilujete. Skvelý tip na nedeľnú večeru!
Čo budete potrebovať
- 1 lyžička cesnakového prášku
- 1 lyžička cibuľového prášku
- 1 lyžička soli
- ½ lyžičky čierneho korenia
- cca 1,5 kg bravčovej pečienky bez kosti
- 1 lyžica olivového oleja
- 2 lyžice masla
- 3 jablká nakrájané na 0,5 cm hrubé plátky
- 1 veľká červená cibuľa, nakrájaná na 2,5 cm kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- ½ šálky kuracieho vývaru
- ½ šálky jablčného muštu
- 1 lyžička dijonskej horčice
- 1 lyžička čerstvých lístkov tymiánu
- 1 lyžička nasekaného čerstvého rozmarínu
Postup
- Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
- V malej miske zmiešajte cesnakový prášok, cibuľový prášok, soľ a korenie.
- Bravčovú pečienku osušte papierovými utierkami.
- Mäso potrite zo všetkých strán zmesou korenia.
- Vo veľkej panvici na strednom plameni rozohrejte olivový olej.
- Pridajte do panvice bravčové mäso a opečte ho z oboch strán, asi 3 minúty z každej strany.
- Bravčové mäso premiestnite do stredu veľkého obdĺžnikového pekáča tučnou stranou nahor.
- Pridajte maslo do panvice.
- Akonáhle sa rozpustí, pridajte jablká a cibuľu.
- Varte asi 3 minúty za občasného miešania, kým všetko nezačne mäknúť.
- Potom presuňte jablká a cibuľu do pekáča a položte ich okolo bravčovej pečienky.
- Pridajte na panvicu cesnak a restujte za stáleho miešania 30 sekúnd.
- Do panvice pridajte kurací vývar, jablkový mušt, dijonskú horčicu, čerstvý tymian a čerstvý rozmarín.
- Varte 2–3 minúty, miešajte a zoškrabujte opečené kúsky z dna panvice.
- Potom obsah panvice nalejte na bravčové mäso, jablká a cibuľu v pekáči.
- Pečte 50 – 70 minút, kým stred bravčového mäsa nezaznamená 63 °C na teplomere s okamžitým odpočtom.
- Doba pečenia sa bude líšiť v závislosti od veľkosti bravčovej pečienky, takže meranie vnútornej teploty je najlepší spôsob, ako zistiť, kedy je mäso hotové.
- Mäso nechajte 10 minút odpočinúť.
- Potom nakrájajte a podávajte s jablkami, cibuľou a omáčkou z pekáča.
- Dobrú chuť!
Máme pre vás tiež 5 skvelých receptov na bravčové mäso na smotane , na ktorých si pochutí celá vaša rodina!