Vyskúšajte tento jednoduchý recept na bravčovú pečienku potretú zmesou korenia a pečenú do šťavnatej dokonalosti. Budete sa oblizovať!
Čo budete potrebovať
- 2 lyžice nasekaného čerstvého tymiánu
- 2 lyžice nasekaného čerstvého rozmarínu
- 1 lyžica soli
- 1 lyžica citrónovej kôry
- 1 lyžica trstinového cukru
- 3 strúčiky cesnaku, prelisované
- 2 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
- 1 lyžička jemne drvených semienok koriandra
- 1 lyžička mletej horčice
- 1/4 lyžičky papriky
- 1 bravčová pečienka bez kosti, s hmotnosťou cca 1 – 1,5 kg
- 3 lyžice olivového oleja
Postup
- Zmiešajte prvých 10 ingrediencií v malej miske.
- Zmesou potrite bravčové mäso.
- Chlaďte, nezakryté, 8 až 12 hodín.
- Nechajte bravčové mäso stáť pri izbovej teplote 30 minút.
- Predhrejte rúru na 200°C.
- Bravčové mäso opekajte na rozpálenom oleji vo veľkej panvici na stredne vysokom ohni 2 minúty z každej strany alebo do zhnednutia.
- Ľahko postriekajte mriežku olejom v spreji.
- Umiestnite bravčové mäso na rošt, ktorý dajte na pekáč.
- Pečte 35 až 45 minút, alebo pokiaľ teplomer na mäso zasunutý do najsilnejšej časti mäsa nezaznamená 57 °C.
- Vyberte z rúry a pred podávaním nechajte 15 minút odstáť.
- Užite si to!
Chcete pripraviť skutočne rýchly a jednoduchý obed? Alebo ozvláštniť desiatu či šalát? Zaviať do svojej kuchyne chuť stredomoria aj uprostred zimy? Bylinky v oleji vám s tým pomôžu. Vyskúšajte recepty na pesto a prineste na svoje taniere úplne nový zážitok.