Jemné a šťavnaté bravčové mäso s dokonalou krustou z bazalky, rozmarínu a oregána je to pravé, čo môžete servírovať svojim hosťom na sviatočnú večeru!
Čo budete potrebovať
- 1 bravčová pečienka bez kosti s hmotnosťou cca 1,5 kg
- 3 lyžice olivového oleja
- 5 strúčikov cesnaku, nasekaných
- ½ lyžičky soli
- 1 lyžička sušenej bazalky
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 lyžička sušeného rozmarínu
- 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
Postup
- Bravčové pečenie ochuťte olivovým olejom, cesnakom, soľou, čiernym korením, bazalkou, oreganom a rozmarínom.
- Vložte mäso do zapekacej misy s rozmermi 23 x 33 cm a pred pečením nechajte 30 minút odpočinúť.
- Predhrejte rúru na 250 stupňov Celzia.
- Pečte 20 minút, potom znížte teplotu na 220 stupňov a pečte 30 – 35 minút (teplota hotového mäsa by mala byť 63 stupňov Celzia).
- Pred krájaním mäso zakryte alobalom a nechajte 10 minút odpočinúť.
- Dobrú chuť!