Bravčová pečienka v bylinkovej kruste

Bravčová pečienka v bylinkovej kruste

Jemné a šťavnaté bravčové mäso s dokonalou krustou z bazalky, rozmarínu a oregána je to pravé, čo môžete servírovať svojim hosťom na sviatočnú večeru!

Čo budete potrebovať

  • 1 bravčová pečienka bez kosti s hmotnosťou cca 1,5 kg
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 5 strúčikov cesnaku, nasekaných
  • ½ lyžičky soli
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička sušeného rozmarínu
  • 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia

Postup

  • Bravčové pečenie ochuťte olivovým olejom, cesnakom, soľou, čiernym korením, bazalkou, oreganom a rozmarínom.
  • Vložte mäso do zapekacej misy s rozmermi 23 x 33 cm a pred pečením nechajte 30 minút odpočinúť.
  • Predhrejte rúru na 250 stupňov Celzia.
  • Pečte 20 minút, potom znížte teplotu na 220 stupňov a pečte 30 – 35 minút (teplota hotového mäsa by mala byť 63 stupňov Celzia).
  • Pred krájaním mäso zakryte alobalom a nechajte 10 minút odpočinúť.
  • Dobrú chuť!
Plátky bravčového mäsa s dokonalou krustou z bazalky, rozmarínu a oregana na tanieri so špargľou.
www.innerthendessert.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.