Tak toto je úplná bomba! Srnčie rebrá pečené v rúre a podávané s omáčkou z koreňovej zeleniny, smotany, červeného vína a borievky jednoducho musíte milovať. Vyskúšajte tento jednoduchý recept, ktorý si obľúbi celá vaša rodina.
Čo budete potrebovať
- 1 srnčie rebro s hmotnosťou cca 1,5 kg
- 120 g slaniny
- 3 mrkvy
- 2 cibuľa
- 200 g zeleru
- 2 pastieri
- soľ
- čerstvo mleté korenie
- 1 lyžica prepusteného masla
- 150 ml suchého červeného vína
- 1 lyžička bobúľ borievky
- 2 bobkové listy
- 1 lyžička celého korenia
- 400 ml srnčieho vývaru
- 150 ml smotany na šľahanie
Postup
- Rebrá opláchnite, osušte a nakrájajte.
- Slaninu nakrájajte na rezančeky a položte ju na rebrá.
- Mrkva, cibuľu, zeler a pastier olúpte a nakrájajte na kocky.
- Rúru predhrejte na 160 °C.
- Rebrá osoľte a okoreňte.
- Na panvici vhodnej do rúry rozohrejte olej a mäso so slaninou opečte zo všetkých strán.
- Okolo mäsa rozložte pripravenú zeleninu a krátko orestujte.
- Do panvice nalejte víno a pridajte borievky, bobkové listy, guličky korenia a trochu vývaru.
- Panvicu vložte do rúry a pečte asi 30 minút.
- Podľa potreby pridajte do panvice ďalší vývar a mäso často podlievajte výpekom.
- Rebrá vyberte z panvice, zabaľte do alobalu, vložte do vypnutej rúry a nechajte odpočinúť na mriežke.
- Omáčku preceďte cez sitko do kastrólika, pridajte smotanu a duste do krémova.
- Pokiaľ chcete, zahustite trochou kukuričného škrobu.
- Dochuťte soľou a korením.
- Rebrá vyberte z rúry a nakrájajte.
- Usporiadajte na tanier a pokvapkajte omáčkou.
- Podávajte spolu so zvyškom omáčky.
- Podľa chuti podávajte aj s knedľou, jablkami, gaštanmi a hroznovým vínom.
Máme pre vás aj ďalších 5 skvelých receptov na rebrá pripravené v rúre pre skutočných gurmánov!