Pečené srnčie rebrá s krémovou zeleninovou omáčkou

Pečené srnčie rebrá s krémovou zeleninovou omáčkou

Tak toto je úplná bomba! Srnčie rebrá pečené v rúre a podávané s omáčkou z koreňovej zeleniny, smotany, červeného vína a borievky jednoducho musíte milovať. Vyskúšajte tento jednoduchý recept, ktorý si obľúbi celá vaša rodina.

Čo budete potrebovať

  • 1 srnčie rebro s hmotnosťou cca 1,5 kg
  • 120 g slaniny
  • 3 mrkvy
  • 2 cibuľa
  • 200 g zeleru
  • 2 pastieri
  • soľ
  • čerstvo mleté ​​korenie
  • 1 lyžica prepusteného masla
  • 150 ml suchého červeného vína
  • 1 lyžička bobúľ borievky
  • 2 bobkové listy
  • 1 lyžička celého korenia
  • 400 ml srnčieho vývaru
  • 150 ml smotany na šľahanie

Postup

  • Rebrá opláchnite, osušte a nakrájajte.
  • Slaninu nakrájajte na rezančeky a položte ju na rebrá.
  • Mrkva, cibuľu, zeler a pastier olúpte a nakrájajte na kocky.
  • Rúru predhrejte na 160 °C.
  • Rebrá osoľte a okoreňte.
  • Na panvici vhodnej do rúry rozohrejte olej a mäso so slaninou opečte zo všetkých strán.
  • Okolo mäsa rozložte pripravenú zeleninu a krátko orestujte.
  • Do panvice nalejte víno a pridajte borievky, bobkové listy, guličky korenia a trochu vývaru.
  • Panvicu vložte do rúry a pečte asi 30 minút.
  • Podľa potreby pridajte do panvice ďalší vývar a mäso často podlievajte výpekom.
  • Rebrá vyberte z panvice, zabaľte do alobalu, vložte do vypnutej rúry a nechajte odpočinúť na mriežke.
  • Omáčku preceďte cez sitko do kastrólika, pridajte smotanu a duste do krémova.
  • Pokiaľ chcete, zahustite trochou kukuričného škrobu.
  • Dochuťte soľou a korením.
  • Rebrá vyberte z rúry a nakrájajte.
  • Usporiadajte na tanier a pokvapkajte omáčkou.
  • Podávajte spolu so zvyškom omáčky.
  • Podľa chuti podávajte aj s knedľou, jablkami, gaštanmi a hroznovým vínom.
Srnčie rebrá pečené v rúre a podávané s omáčkou z koreňovej zeleniny, smotany, červeného vína a borievky, knedľou, gaštany a hroznovým vínom.
www.eatsmarter.com

Máme pre vás aj ďalších 5 skvelých receptov na rebrá pripravené v rúre pre skutočných gurmánov!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.