Cestoviny s mletým srnčím a krémovou paradajkovou omáčkou

Cestoviny s mletým srnčím a krémovou paradajkovou omáčkou

Tento pokrm je dokonale syrový, krémový a taaak lahodný! Kto by nemiloval cestoviny so syrom? A keď k tomu pridáte ešte mleté ​​srnčie mäso, vznikne vám niečo tak chutné, že to budete chcieť jesť stále a stále dookola.

Čo budete potrebovať

  • 200 g cestovín (použite veľké mušle)
  • 1 lyžica oleja
  • 500 g mletého srnčieho mäsa
  • 1 veľká šalotka, nasekaná
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 papričky jalapenos, opečené na panvici, zbavené semienok a nasekané
  • 1 lyžica talianskeho korenia
  • 1 lyžička údené papriky
  • 1,5 lyžičky soli
  • ½ lyžičky mletého čierneho korenia
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1 šálka srnčieho alebo hovädzieho vývaru
  • 1 šálka paradajkovej omáčky
  • ¾ šálky smotany na šľahanie
  • 230 g čedaru, strúhaného
  • nasekaná petržlenová vňať na ozdobu

Postup

  • Uvarte cestoviny al dente a dajte bokom.
  • Dajte veľký hrniec alebo panvicu na sporák na stredne vysoký plameň.
  • Pridajte olej, šalotku, cesnak a jalapeno.
  • Restujte 2 minúty za častého miešania
  • Pridajte mleté ​​mäso a dochuťte talianskym korením, soľou, údenou paprikou a čiernym korením.
  • Nechajte mäso zhnednúť.
  • Vmiešajte múku a nechajte 1 minútu zhnednúť.
  • Pridajte vývar a zoškrabnite opečené kúsky z dna panvice.
  • Vývar by mal počas niekoľkých minút mierne zhustnúť.
  • Znížte teplotu na minimum a pridajte paradajkovú omáčku, smotanu na šľahanie a syr.
  • Dobre premiešajte, kým sa syr úplne nerozpustí a nezapracuje do zmesi.
  • Ihneď podávajte ozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou.
Cestoviny s paradajkovou omáčkou a mletým mäsom na tanieri.
www.harvestingnature.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.