Tento pokrm je dokonale syrový, krémový a taaak lahodný! Kto by nemiloval cestoviny so syrom? A keď k tomu pridáte ešte mleté srnčie mäso, vznikne vám niečo tak chutné, že to budete chcieť jesť stále a stále dookola.
Čo budete potrebovať
- 200 g cestovín (použite veľké mušle)
- 1 lyžica oleja
- 500 g mletého srnčieho mäsa
- 1 veľká šalotka, nasekaná
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 papričky jalapenos, opečené na panvici, zbavené semienok a nasekané
- 1 lyžica talianskeho korenia
- 1 lyžička údené papriky
- 1,5 lyžičky soli
- ½ lyžičky mletého čierneho korenia
- 2 lyžice hladkej múky
- 1 šálka srnčieho alebo hovädzieho vývaru
- 1 šálka paradajkovej omáčky
- ¾ šálky smotany na šľahanie
- 230 g čedaru, strúhaného
- nasekaná petržlenová vňať na ozdobu
Postup
- Uvarte cestoviny al dente a dajte bokom.
- Dajte veľký hrniec alebo panvicu na sporák na stredne vysoký plameň.
- Pridajte olej, šalotku, cesnak a jalapeno.
- Restujte 2 minúty za častého miešania
- Pridajte mleté mäso a dochuťte talianskym korením, soľou, údenou paprikou a čiernym korením.
- Nechajte mäso zhnednúť.
- Vmiešajte múku a nechajte 1 minútu zhnednúť.
- Pridajte vývar a zoškrabnite opečené kúsky z dna panvice.
- Vývar by mal počas niekoľkých minút mierne zhustnúť.
- Znížte teplotu na minimum a pridajte paradajkovú omáčku, smotanu na šľahanie a syr.
- Dobre premiešajte, kým sa syr úplne nerozpustí a nezapracuje do zmesi.
- Ihneď podávajte ozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou.