Zapečené šampiňóny s krémovým syrom

Zapečené šampiňóny s krémovým syrom

Pečené šampiňóny plnené syrom sú dokonalým, ľahko pripraveným predjedlom, ktoré sa hodí pre každú príležitosť. Sú hlboko lahodné, naplnené s jemne nasekanými nohami húb, slaninou, cibuľou a červenou paprikou, vyprážané a mierne skaramelizované. Potom sa spoja smotanovým syrom a strúhaným parmezánom. Pre ďalšie luxusné syrové recepty sa pozrite na naše šampiňóny plnené syrom .

Čo budeme potrebovať

  • 12 stredne veľkých šampiňónov
  • 2 lyžičky olivového oleja
  • 1 cibuľa (nakrájaná nadrobno)
  • ½ papriky (jemne nakrájaná)
  • 60 g slaniny (nakrájané nadrobno)
  • 1 lyžica petržlenu
  • 20 g parmezánu
  • 60 g smotanového syra
  • soľ
  • čierne korenie

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 stupňov.
  • Plech vyložte papierom na pečenie.
  • Huby opatrne zbavte stopiek.
  • Nohy nasekajte nadrobno a dajte bokom do malej misky.
  • Do misy pridajte slaninu, cibuľu a kapiu a premiešajte, aby sa spojili.
  • Prázdne klobúčiky húb položte stopkou nahor na pripravený plech.
  • Na strednú teplotu pridajte olivový olej do stredne veľkej panvice.
  • Pridajte huby, cibuľu, nadrobno nakrájanú papriku a slaninu.
  • Občas premiešajte, kým sa vlhkosť z húb neodparí. Potom často miešajte, kým ingrediencie nezačnú karamelizovať.
  • Uvarené ingrediencie chlaďte asi 10 minút.
  • Pridajte nasekanú petržlenovú vňať, nastrúhaný parmezán a smotanový syr. Dobre premiešajte.
  • Okoreňte podľa chuti, majme na pamäti, že slanina a parmezán sú slané.
  • Prázdne klobúčiky húb zľahka postriekajte olivovým olejom.
  • Pomocou lyžičky naplňte klobúčiky šampiňónov.
  • Pečte v predhriatej rúre asi 20 minút.
Šampiňónový klobúk naplnený krémovou zmesou syra a byliniek.
Zdroj: jocooks.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.