Gnocchi plnené šampiňónovou zmesou

Gnocchi plnené šampiňónovou zmesou

Plnené halušky sú, tak trochu moderná vec a je tu veľa priestoru pre experimenty. A hoci sa halušky ripieni začali objavovať v obchodoch s potravinami, dajú sa ľahko vyrobiť doma. Pripravte si s nami aj tento recept na šampiňónovú polievku , je dokonalá.

Čo budeme potrebovať

Na halušky

  • 750 g zemiakov
  • 175 g polohrubej múky
  • 1 veľké vajcia
  • 1 lyžička soli

Na náplň

  • 2 lyžice masla
  • 500 g šampiňónov
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 lyžička čerstvého tymiánu
  • 90 g tuhé ricotty z plnotučného mlieka
  • 50 g Parmigiano-Reggiano
  • 1 polievková lyžica mascarpone
  • 1 štipka soli a korenia

Na omáčku

  • 70 g masla
  • trochu vody z nokov
  • 2 vetvičky čerstvého tymiánu
  • štipka syra Parmigiano-Reggiano

Postup

  • Zemiaky nelúpte a uvarte.
  • Zemiaky olúpte a roztlačte, nechajte ich úplne vychladnúť.
  • Rozpáľte veľkú panvicu na stredne vysokú teplotu. Pridajte maslo a po rozpustení pridajte nakrájané huby a veľkú štipku soli.
  • Za občasného miešania restujte 10 až 12 minút, kým nepustia šťavu a nezačnú hnednúť.
  • Odoberte z platne a vmiešajte nasekaný cesnak a lístky tymiánu.
  • Dochuťte soľou a korením a nechajte úplne vychladnúť.
  • Akonáhle huby vychladnú, pridajte k nim syry a spoločne všetko rozmixujte, kým dobre prepojené.
  • Preneste náplň do misky a chlaďte, kým nebude pripravená na použitie, alebo aspoň 30 minút, aby stuhla.
  • Zmiešajte múku a soľ vo veľkej mise a urobte uprostred jamku.
  • Do stredu priehlbiny pridajte zemiaky a polovicu rozšľahaného vajcia.
  • Múku zvonku misy zo všetkých strán jemne vmiešame do zemiakovej zmesi, až sa všetko spojí do hutnej hmoty.
  • Cesto preložte na rovnú plochu a veľmi krátko hneťte, kým sa všetko rovnomerne nespojí, nie dlhšie ako minútu. Cesto pevne zabaľte do fólie a dajte ho na 10-15 minút do mrazničky odpočinúť.
  • Plech vyložíme papierom na pečenie a povrch poprášime múkou.
  • Z cesta vyvaľkajte povraz s priemerom asi 3 cm.
  • Rozrežte ho na polovicu a potom každú polovicu nakrájajte na 5 alebo 6 kusov.
  • Jemne na každý kúsok zatlačte prsty, aby vytvoril malý plochý kruh.
  • Do stredu kruhu pridajte asi ½ lyžičky náplne. Cesto opatrne prehnite okolo náplne a pritlačte, aby sa uzavrelo.
  • Hotové halušky dajte asi na 15 minút do chladničky, aby pred varením stuhli.
  • Priveďte do varu veľký hrniec s vodou a dobre osoľte.
  • Opatrne pridajte halušky do vriacej vody a varte, kým nevyplávajú.
  • Pripravte si omáčku. Pridajte maslo a niekoľko vetvička tymiánu do veľkého hrnca na strednú teplotu.
  • Akonáhle sa maslo takmer rozpustí, pridajte k maslu niekoľko lyžíc vody z nokov a intenzívne miešajte, aby sa všetko spojilo.
  • Rýchlo by mala vzniknúť lesklá omáčka! Ochutnajte av prípade potreby dosoľte.
  • Halušky preložte do maslovej omáčky a jemne zamiešajte, aby sa obalili.
Tanier plný domácich nokov so šampiňónmi a bylinkám.
Zdroj: themodernproper.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.