Pikantné dusené kuracie s shiitake

Pikantné dusené kuracie s shiitake

Na krehké, šťavnaté a voňavé čínske dusené kuracie mäso s hubami shiitake vám stačí pri varení vynaložiť len malé úsilie, napriek tomu chutí úplne úžasne. Hodí sa ako pre rýchlu večeru počas pracovného týždňa, tak aj pre nejakú špeciálnu príležitosť.

Čo budete potrebovať

  • 500 g kuracích stehenných rezňov bez kože, nakrájaných na kúsky
  • 8 plátkov zázvoru
  • 1 lyžička svetlej sójovej omáčky
  • ½ lyžičky tmavej sójovej omáčky
  • ½ lyžice ustricovej omáčky
  • 1 lyžička ryžového vína Shaoxing
  • ¼ lyžičky sezamového oleja
  • 1 štipka mletého bieleho korenia
  • 1 lyžička kukuričného škrobu
  • 1 veľká hrsť sušených húb shiitake (namočených cez noc do vody)
  • 4 chilli papričky bird´s eye, zbavené semienok a nakrájané (voliteľne)
  • 1 stonka jarnej cibuľky, jemne nasekaná

Postup

  • Kuracie kúsky vložte do misy.
  • Pridajte zázvor, obe sójové omáčky, ustričovú omáčku, ryžové víno, sezamový olej, mleté čierne korenie a kukuričný škrob.
  • Dobre premiešajte a nechajte asi 10 minút marinovať.
  • Potom pridajte shiitake a chilli.
  • Premiešajte a preložte na hlboký tanier.
  • Vo woku alebo v hrnci priveďte vodu do varu.
  • Hlboký tanier s kuracím mäsom a hubami dajte do paráčika a varte v pare na strednom plameni po dobu 20 minút.
  • Ozdobte jarnou cibuľkou a ihneď podávajte.
Čínske dusené kuracie mäso s hubami shiitake v miske s vedľa položenými paličkami.
www.redhousespice.com

Stále ešte nie ste hrdým majiteľom hrnca na pomalé varenie? Potom sa vám možno budú hodiť naše recenzie pomalých hrncov ! Kto vyhral v našom porovnaní?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.