Kuracie so zemiakmi a krémovou omáčkou z pomalého hrnca

Kuracie so zemiakmi a krémovou omáčkou z pomalého hrnca

Tento úžasný pokrm z pomalého hrnca si môže bez výčitiek vychutnať celá rodina. Krémová omáčka, ktorá neobsahuje žiadne mliečne výrobky, je plná šampiňónov a kokosového mlieka a ochutená cibuľou, cesnakom a citrónovou šťavou. Mňam!

Čo budete potrebovať

Na kuracie mäso:

  • 2 lyžice avokádového oleja
  • cca 2 kg naporciovaného kurčaťa na kúsky, s kosťou
  • 500 g zemiakov, nakrájaných na 5 cm kúsky

Na krémovú omáčku:

  • 1 lyžica avokádového oleja
  • 1 veľká žltá cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 230 g šampiňónov, nakrájaných
  • 5 strúčikov cesnaku, lisovaného
  • 420 ml konzervovaného kokosového mlieka
  • ½ šálky čerstvej citrónovej šťavy
  • 2 lyžice tapiokovej múky
  • 1 lyžica talianskeho korenia
  • ½ lyžičky morskej soli alebo podľa chuti

Postup

  • Avokádový olej rozohrejte vo veľkej panvici na stredne vysokej teplote a pridajte cibuľu.
  • Za občasného miešania restujte, kým cibuľa nezačne hnednúť, asi 5 minút.
  • Vmiešajte šampiňóny a cesnak, posypte morskou soľou a panvicu zakryte.
  • Varte za občasného miešania, kým šampiňóny nezmäknú a nezhnednú, asi 5 až 8 minút.
  • Vmiešajte kokosové mlieko, citrónovú šťavu a talianske korenie a priveďte do varu.
  • Vmiešajte tapiokovú múku a pokračujte vo varení za pravidelného miešania, kým omáčka nezhustne, asi 5 minút.
  • Pridajte avokádový olej do veľkej liatinovej alebo nerezovej panvice a zahrejte ho na vysokú teplotu.
  • Akonáhle je panvica veľmi horúca (175 stupňov Celzia alebo viac), pridajte kuracie kúsky kožou dole.
  • Opekajte 3 až 5 minút, alebo pokiaľ nie je kožička pekne zlatistá. P
  • povedalopte na druhú stranu a opekajte ďalšie 2 až 3 minúty (zatiaľ nie je nutné kura prepekať).
  • Pravdepodobne to budete musieť urobiť v 2 až 3 dávkach, v závislosti od veľkosti vašej panvice a množstva kurčaťa, ktoré použijete.
  • Pridajte zemiaky do pomalého hrnca, potom aj opečené kura a omáčku.
  • Všetko trochu premiešajte a potom priklopte pokrievkou.
  • Pomaly varte v režime HIGH 3 až 4 hodiny alebo v režime LOW 6 až 8 hodín, alebo pokiaľ kurča nie je mäkké a prepečené.
  • Podávajte kura a zemiaky s množstvom omáčky a užite si to!
Kuracie mäso, zemiaky a šampiňónová omáčka v pomalom hrnci.
www.theroastedroot.net

A čo naše výborné recepty na cestoviny s kuracím mäsom zapečené v rúre ? Táto krémová pochúťka vám nesmie uniknúť!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.