Medailóniky z bravčovej bábiky v šampiňónovej omáčke

Medailóniky z bravčovej bábiky v šampiňónovej omáčke

Bravčové medailónky v smotanovej omáčke so šampiňónmi vás počas chladných dní krásne zahrejú. Navyše je tento recept taký rýchly a jednoduchý, že ho zvládnete pripraviť aj počas náročného pracovného týždňa.

Čo budete potrebovať

  • 2 lyžice avokádového alebo olivového oleja
  • 2 bravčové bábiky, každá s hmotnosťou cca 450 g
  • 1 stredne veľká cibuľa, nakrájaná na plátky
  • 450 g šampiňónov, nakrájaných na plátky
  • 1 veľký strúčik cesnaku, nasekaný
  • 1 lyžička čerstvého tymiánu, nasekaného
  • ½ šálky bieleho vína
  • 1 lyžička hrubozrnnej horčice
  • 1 šálka smotany na šľahanie
  • soľ a korenie podľa chuti
  • ¼ šálky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate

Postup

  • Z bravčovej bábiky odstráňte ostrým nožom striebornú kožu.
  • Nakrájajte na cca 5 cm medailónky.
  • Medailónky dlaní mierne sploštite.
  • Dochuťte soľou a korením.
  • Pripravte si šampiňóny, cibuľu, cesnak, tymian a petržlenovú vňať.
  • Vo veľkej panvici rozohrejte olej na stredne vysokom plameni.
  • Opekajte bravčové medailónky v 2 dávkach (alebo viac v závislosti od veľkosti vašej panvice) približne 2 minúty z každej strany, alebo kým nebudú pekne opečené.
  • Vyberte na tanier a dajte bokom.
  • Stlmte plameň na mierny.
  • V prípade potreby pridajte ešte kvapku oleja.
  • Pridajte nakrájanú cibuľu.
  • Restujte za stáleho miešania 3–4 minúty alebo pokiaľ nezačne mäknúť.
  • Pridajte šampiňóny, cesnak a tymian.
  • Miešajte a varte 5-7 minút alebo kým huby nezmäknú.
  • Pridajte biele víno a dijonskú horčicu.
  • Mierne zahrejte a nechajte 2-3 minúty prevariť, aby sa omáčka trochu zredukovala.
  • Pridajte smotanu a premiešajte.
  • Pridajte bravčové mäso späť do panvice aj s nahromadenou šťavou.
  • Priveďte do varu a nechajte variť približne 5 minút, kým mäso neukáže na teplomere teplotu 63 stupňov Celzia alebo nebude uprostred len ľahko ružové.
  • Posypte čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte.
  • Zvyšky uchovávajte v chladničke po dobu 3 dní.
Bravčové medailónky v smotanovej omáčke so šampiňónmi na panvici.
www.mypocketkitchen.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie plynových sporákov . Kto vyhral v našom porovnaní?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.