Medailóniky z bravčového mäsa s horčičnou omáčkou

Medailóniky z bravčového mäsa s horčičnou omáčkou

Vynikajúce bravčové medailónky v kombinácii s lahodnou omáčkou z dijonskej horčice s kaparmi nemožno nemilovať. Presvedčte sa sami!

Čo budete potrebovať

  • štipka soli
  • 2 lyžice slaného masla
  • 2 lyžice dijonskej horčice
  • 3 lyžice kaparov, scedených
  • ¼ šálky smotany na šľahanie
  • 2 šálky kuracieho vývaru
  • 500 g bravčovej bábiky
  • štipka korenia
  • 80 g šalotky

Postup

  • Nakrájajte bábiku na medailóniky a valčekom ich sploštite na rovnomernú hrúbku cca 1 cm.
  • Posypte soľou a korením.
  • Rozpustite maslo v ťažkej veľkej panvici na stredne vysokom plameni.
  • Pridajte do panvice medailónky a opekajte ich, kým nezhnednú a nebudú prepečené, asi 2 minúty z každej strany.
  • Počas prípravy omáčky vyberte medailóniky z panvice na tanier.
  • Do panvice pridajte šalotku a za stáleho miešania opekajte.
  • Pridajte smotanu a kuracie vývar.
  • Zvýšte teplotu a priveďte do varu.
  • Varte, kým omáčka trochu nezhustne, asi 3 až 5 minút.
  • Zoškrabnite všetky zhnednuté kúsky z dna panvice.
  • Vmiešajte horčicu a kapary.
  • Vráťte mäso do panvice a varte, kým sa znova nezahreje.
  • Podľa chuti dochuťte soľou a korením a ihneď podávajte.
Bravčové medailónky s lahodnou omáčkou z dijonskej horčice s kaparmi.
www.eatthismuch.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.