Vynikajúce bravčové medailónky v kombinácii s lahodnou omáčkou z dijonskej horčice s kaparmi nemožno nemilovať. Presvedčte sa sami!
Čo budete potrebovať
- štipka soli
- 2 lyžice slaného masla
- 2 lyžice dijonskej horčice
- 3 lyžice kaparov, scedených
- ¼ šálky smotany na šľahanie
- 2 šálky kuracieho vývaru
- 500 g bravčovej bábiky
- štipka korenia
- 80 g šalotky
Postup
- Nakrájajte bábiku na medailóniky a valčekom ich sploštite na rovnomernú hrúbku cca 1 cm.
- Posypte soľou a korením.
- Rozpustite maslo v ťažkej veľkej panvici na stredne vysokom plameni.
- Pridajte do panvice medailónky a opekajte ich, kým nezhnednú a nebudú prepečené, asi 2 minúty z každej strany.
- Počas prípravy omáčky vyberte medailóniky z panvice na tanier.
- Do panvice pridajte šalotku a za stáleho miešania opekajte.
- Pridajte smotanu a kuracie vývar.
- Zvýšte teplotu a priveďte do varu.
- Varte, kým omáčka trochu nezhustne, asi 3 až 5 minút.
- Zoškrabnite všetky zhnednuté kúsky z dna panvice.
- Vmiešajte horčicu a kapary.
- Vráťte mäso do panvice a varte, kým sa znova nezahreje.
- Podľa chuti dochuťte soľou a korením a ihneď podávajte.