Údené bravčové bábiky sú delikatesou samy o sebe a čo potom, keď sa naplnia luxusnou zmesou smotanového syra, čedaru a jalapeños. Bábika je potom neuveriteľne plná chuti a úžasne pikantná. To jednoducho musíte vyskúšať!
Čo budete potrebovať
- 2 bravčové bábiky
- 4 papričky jalapeno, zbavené semienok a nasekané
- 230 g smotanového syra
- 1 šálka čedaru, nastrúhaného
- 1 lyžica chilli prášku
- 10-12 plátkov slaniny
Postup
- Bravčové bábiky orežte od všetkého tuku a blan.
- Držte nôž vodorovne a rozrežte bravčové bábiky na polovice, dávajte pozor, aby ste neprerazili druhý koniec.
- V malej miske zmiešajte papričky jalapeno so smotanovým syrom, čedarom a chilli.
- Zmes syra a papričiek jalapeno rovnomerne rozprestrite do otvorov bábik.
- Bábiky uzavrite, aby syr zostal vo vnútri vrecka mäsa.
- Bábiky obaľte slaninou a položte na udiareň otvorenou reznou stranou nahor, aby roztavený syr zostal vo vrecku a nevytekal.
- Nastavte udiareň na 135 stupňov Celzia a použite drevo podľa výberu (skvele funguje napríklad jabloň alebo čerešňa).
- Uďte bravčové mäso, kým nedosiahne vnútornú teplotu 63 stupňov Celzia a slanina nie je vyškvarená a chrumkavá, cca 2 a 1/2 – 3 hodiny.
- Bravčové bábiky vyberte z udiarne a nechajte asi 10 minút odležať.
- Nakrájajte na 2,5 cm medailónky a podávajte.
Máme pre vás aj ďalšie lahodné recepty na bravčovú bábiku . Inšpirujte sa!