Údená bábika plnená syrom a jalapeños

Údená bábika plnená syrom a jalapeños

Údené bravčové bábiky sú delikatesou samy o sebe a čo potom, keď sa naplnia luxusnou zmesou smotanového syra, čedaru a jalapeños. Bábika je potom neuveriteľne plná chuti a úžasne pikantná. To jednoducho musíte vyskúšať!

Čo budete potrebovať

  • 2 bravčové bábiky
  • 4 papričky jalapeno, zbavené semienok a nasekané
  • 230 g smotanového syra
  • 1 šálka čedaru, nastrúhaného
  • 1 lyžica chilli prášku
  • 10-12 plátkov slaniny

Postup

  • Bravčové bábiky orežte od všetkého tuku a blan.
  • Držte nôž vodorovne a rozrežte bravčové bábiky na polovice, dávajte pozor, aby ste neprerazili druhý koniec.
  • V malej miske zmiešajte papričky jalapeno so smotanovým syrom, čedarom a chilli.
  • Zmes syra a papričiek jalapeno rovnomerne rozprestrite do otvorov bábik.
  • Bábiky uzavrite, aby syr zostal vo vnútri vrecka mäsa.
  • Bábiky obaľte slaninou a položte na udiareň otvorenou reznou stranou nahor, aby roztavený syr zostal vo vrecku a nevytekal.
  • Nastavte udiareň na 135 stupňov Celzia a použite drevo podľa výberu (skvele funguje napríklad jabloň alebo čerešňa).
  • Uďte bravčové mäso, kým nedosiahne vnútornú teplotu 63 stupňov Celzia a slanina nie je vyškvarená a chrumkavá, cca 2 a 1/2 – 3 hodiny.
  • Bravčové bábiky vyberte z udiarne a nechajte asi 10 minút odležať.
  • Nakrájajte na 2,5 cm medailónky a podávajte.
Pokrájaná bábika plnená zmesou smotanového syra, čedaru a jalapeños. Vedľa je pokrájaná paprička a nôž.
www.theblackpeppercorn.com

Máme pre vás aj ďalšie lahodné recepty na bravčovú bábiku . Inšpirujte sa!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.