Údená bábika obalená v slanine je krehké a chutné jedlo, ktoré sa ľahko pripravuje a pochutí si na ňom celá rodina!
Čo budete potrebovať
- 12-14 tenkých plátkov slaniny
- 1 bravčová bábika
- 2 lyžice BBQ korenia
Postup
- Na doštičku alebo potravinársku fóliu položte 7-8 prúžkov slaniny v rovnobežných radoch.
- Každý druhý prúžok slaniny (začnite od druhého prúžku) prehnite takmer až ku koncu a položte jeden prúžok slaniny naprieč, kolmo na ostatné prúžky.
- Preložené prúžky narovnajte späť na plnú dĺžku, potom preložte tie prúžky, ktoré ste predtým nepreložili a položte ďalší prúžok kolmo.
- Tento postup opakujte, kým nedosiahnete koniec.
- Zakryte potravinárskou fóliou a jemne slaninu povaľkajte valčekom.
- Slanina sa môže trochu zahriať a ťažko sa s ňou potom pracuje, takže pokiaľ to čas dovolí, pred zabalením bravčovej bábiky ju nechajte asi 15-20 minút vychladiť.
- Bravčovú bábiku hojne okoreňte a potom ju položte na jeden koniec slaniny.
- Zrolujte bábiku so slaninou a zviažte ju kuchynským povrázkom, aby ste ju zaistili.
- Ak nemáte špagát, môžete použiť špáradlá, aby všetko držalo na svojom mieste.
- Udiareň zahrejte na cca
- Začnite zahriatím udiarne na približne 120-135 °C.
- Keď je udiareň zahriata, pridajte niekoľko malých kúskov jabloňového dreva alebo použite drevo z bieleho orecha.
- Bravčovú bábiku uďte, kým nedosiahne teplotu 63 °C, aby sa chudé mäso nevysušilo.
- Zvyčajne to trvá približne 1 hodinu.
- Po vyúdení zakryte bábiku alobalom a pred krájaním a podávaním ju nechajte 5–10 minút odpočinúť.
- Užite si to!
V lete možno využijete aj naše recenzie ochladzovačov vzduchu . Aké sú výhody aj nevýhody tohto spotrebiča? Ako vlastne funguje? A bude fungovať vo vašej domácnosti?
A ako sa líši od prenosnej klimatizácie? Na tieto otázky získate odpovede v našom článku!