BBQ bábika pripravovaná v udiarni

BBQ bábika pripravovaná v udiarni

Ochuťte bravčovú bábiku sladkou a dymovou korenenou zmesou, dajte ju údiť a nakoniec ju potrite lahodnou BBQ omáčkou a nechajte v udiarni dorobiť do dokonalosti. Delikatesa!

Čo budete potrebovať

  • 2 bravčové bábiky (každá s hmotnosťou cca 550 g)
  • 50 g trstinového cukru
  • 1 lyžica údené papriky
  • 1/2 lyžice sušeného cesnaku
  • 1/2 lyžičky drvenej rasce
  • 1/2 lyžice mletej horčice
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička čierneho korenia
  • 60 g BBQ omáčky

Postup

  • Z bravčovej bábiky orežte všetok tuk a striebornú kožu a osušte papierovou utierkou.
  • Zmiešajte všetko korenie dohromady.
  • Nechajte ho pri izbovej teplote po dobu 20-30 minút.
  • Predhrejte udiareň na 110ºC.
  • Umiestnite mäso do udiarne a úďte 75-90 minút, kým nebude mať mäso asi 46ºC až 51ºC.
  • Mäso potrite BBQ omáčkou a uďte ďalších 25-35 minút, kým mäso nedosiahne vnútornú teplotu 63ºC až 68ºC.
  • Pred krájaním a podávaním nechajte mäso odpočinúť pri izbovej teplote aspoň 5 minút.
Dve pokrájané údené bábiky na plechu s papierom na pečenie.
www.masonfit.com

Máme pre vás aj úžasné sladké recepty na zavarené černice , ktoré vás pohladia na duši aj na jazyku!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.