Táto luxusná údená bravčová bábika je ochutená mexickým korením a pomazaná zmesou trstinového cukru a štipľavej omáčky. Mňam!
Čo budete potrebovať
- 2 bravčové bábiky, každá s hmotnosťou cca 600 g
- 1 lyžica sušeného chilli
- 1 lyžica sušeného oregana
- 1 lyžička soli
- 2 lyžičky cesnakového prášku
- 1 lyžička mletého koriandra
- 1 lyžička čierneho korenia
- 1 lyžička rímskej rasce
- 1/2 lyžičky škorice
Na polevu:
- 50 g trstinového cukru
- 2 lyžice štipľavej omáčky
Postup
- Z bravčovej bábiky orežte striebornú kožu a osušte papierovou utierkou.
- Všetko korenie zmiešajte dohromady a nechajte ho pri izbovej teplote po dobu 20-30 minút.
- Predhrejte udiareň na 107 ºC.
- Uďte bravčové bábiky po dobu 1,5-2 hodiny alebo kým nedosiahnu vnútornú teplotu 51 ºC.
- Trstinový cukor a pikantnú omáčku zmiešajte do hladka a zmesou potrite obe bravčové bábiky.
- Pokračujte v údení, kým bravčové mäso nedosiahne vnútornú teplotu 63 – 68 ºC, cca 20-30 minút.
- Vyberte z udiarne a pred krájaním a podávaním nechajte bravčové mäso pár minút odpočinúť.
- Užite si to!