Kivi rezy s jahodami

Kivi rezy s jahodami

Buďte pripravení, že sa tento recept stane skutočným trhákom. Je jednoduchý na prípravu a chutí skvele! Vychutnajte si ďalší variant tohto luxusného dezertu napríklad ako rezy s pudingom a kivi .

Čo budeme potrebovať

  • 300 g hladkej múky
  • 120 g cukrárskeho cukru
  • 225 g studeného masla (nakrájaného na kocky)

Na glazúru

  • 6 lyžíc cukru
  • 2 lyžičky kukuričného škrobu
  • 120 ml studenej vody
  • 1/4 lyžičky pomarančového extraktu

Na ozdobu

  • 2 balíčky smotanového syra
  • 150 g cukru
  • 1-1/2 lyžičky pomarančového extraktu
  • 4 kivi (ošúpaná)
  • 14 čerstvých jahôd (rozpolených)

Postup

  • Vo veľkej mise zmiešajte múku a cukrársky cukor.
  • Zmiešajte s kockami masla pokiaľ zmes nebude drobivá.
  • Vtlačíme do tukom vymastenej formy.
  • Pečte pri 180 ° C po dobu 16-19 minút alebo do zlatohneda.
  • V malom hrnci zmiešajte cukor a kukuričný škrob.
  • Vmiešajte vodu a miešajte do hladka.
  • Priveďte do varu a varte 2 minúty alebo do zhustnutia.
  • Odstráňte z platne a vmiešajte pomarančový extrakt. Nechajte úplne vychladnúť.
  • Vo veľkej mise vyšľahajte smotanový syr, cukor a pomarančový extrakt do hladka.
  • Rozotrite na kruste.
  • Zakryte a dajte na 45 minút do chladničky.
  • Každé kivi nakrájajte na sedem plátkov. Doprostred každého štvorca položte plátok kivi a naň polovicu jahody.
  • Prelejte glazúrou a chlaďte do stuhnutia.
Malé kúsky sladkých štvorčeka s kivi a jahodami.
Zdroj: tasteofhome.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.