Buďte pripravení, že sa tento recept stane skutočným trhákom. Je jednoduchý na prípravu a chutí skvele! Vychutnajte si ďalší variant tohto luxusného dezertu napríklad ako rezy s pudingom a kivi .
Čo budeme potrebovať
- 300 g hladkej múky
- 120 g cukrárskeho cukru
- 225 g studeného masla (nakrájaného na kocky)
Na glazúru
- 6 lyžíc cukru
- 2 lyžičky kukuričného škrobu
- 120 ml studenej vody
- 1/4 lyžičky pomarančového extraktu
Na ozdobu
- 2 balíčky smotanového syra
- 150 g cukru
- 1-1/2 lyžičky pomarančového extraktu
- 4 kivi (ošúpaná)
- 14 čerstvých jahôd (rozpolených)
Postup
- Vo veľkej mise zmiešajte múku a cukrársky cukor.
- Zmiešajte s kockami masla pokiaľ zmes nebude drobivá.
- Vtlačíme do tukom vymastenej formy.
- Pečte pri 180 ° C po dobu 16-19 minút alebo do zlatohneda.
- V malom hrnci zmiešajte cukor a kukuričný škrob.
- Vmiešajte vodu a miešajte do hladka.
- Priveďte do varu a varte 2 minúty alebo do zhustnutia.
- Odstráňte z platne a vmiešajte pomarančový extrakt. Nechajte úplne vychladnúť.
- Vo veľkej mise vyšľahajte smotanový syr, cukor a pomarančový extrakt do hladka.
- Rozotrite na kruste.
- Zakryte a dajte na 45 minút do chladničky.
- Každé kivi nakrájajte na sedem plátkov. Doprostred každého štvorca položte plátok kivi a naň polovicu jahody.
- Prelejte glazúrou a chlaďte do stuhnutia.