Krehká, vláčna a plná jabĺk, tento recept na jablčnú bábovku s orechmi sa stane vašim novým obľúbeným jesenným dezertom. Ak si tento rok na jeseň budete chcieť pripraviť niečo dobré, tak je to práve táto bábovka alebo lahodný závin z jabĺk .
Čo budeme potrebovať
- 430 g hnedého cukru
- 200 ml slnečnicového oleja
- 2 veľké vajcia
- 1 lyžica vanilky
- 360 g múky
- 3 lyžičky škorice
- 2 lyžičky jedlej sódy
- 2 lyžičky muškátového orieška
- 1 lyžička soli
- 450 g nakrájaných a olúpaných jabĺk
- 60 g nasekaných vlašských alebo pekanových orechov
Postup
- Predhrejte rúru na 180 stupňov a vymažte si formu na bábovku.
- Vo veľkej mise zmiešajte hnedý cukor a olej.
- Vmiešajte vajcia a vanilku.
- Pridajte múku, škoricu, jedlú sódu, muškátový oriešok a soľ.
- Vmiešajte jablká a orechy. Cesto bude veľmi husté, ako cesto na sušienky.
- Nalejte do pripravenej formy.
- Pečte jednu hodinu, alebo kým sa zapichnuté špáradlo nevytiahne čisté.
- Nechajte vychladnúť asi 20 minút na panvici a potom vyklopte na mriežku.