Črepníková bábovka z jabĺk a škorice

Črepníková bábovka z jabĺk a škorice

Korenie, jablká a lahodná poleva robia z tejto jablčnej bábovky so škoricou dokonalý jesenný dezert. Tento jednoduchý recept je ideálny na víkend alebo na stretnutie s priateľmi a rýchlo sa stane obľúbeným v rodine.

Čo budeme potrebovať

  • 5 lyžíc bieleho cukru
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • 4 jablká (ošúpané, zbavené jadrovníka a nakrájané na plátky)
  • 3 hrnčeky hladkej múky
  • 2 hrnčeky bieleho cukru
  • 1 šálka rastlinného oleja
  • 4 veľké vajcia
  • 1 pomaranč (odšťavnený)
  • 3 lyžičky prášku do pečiva
  • 2 ½ lyžičky vanilkového extraktu

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 stupňov. Vymažte bábovkovú formu.
  • V miske zmiešajte 5 lyžíc cukru a škorice.
  • Pridajte jablká a premiešajte, aby sa obalili.
  • Zmiešajte vo veľkej mise múku, 2 hrnčeky cukru, rastlinný olej, vajcia, pomarančovú šťavu, prášok do pečiva a vanilkový extrakt.
  • Do pripravenej panvice nalejte trochu cesta, aby pokrylo dno, a navrstvite plátky pocukrovaných jabĺk.
  • Opakujte vrstvy a dokončite cestom hore.
  • Pečte v predhriatej rúre, kým špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté, asi 1 hodinu 10 minút.

Do toho istého hrnčeka, ako ste použili na váženie si môžete pripraviť lahodnú kávu z kávovaru Tchibo , ktoré prešli našou recenziou! Tak si jeden tiež kúpte do vašej kuchyne.

Do zlatista upečená bábovka poliata polevou a ochutená jablkami.
Zdroj: thecrumbykitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.