Korenie, jablká a lahodná poleva robia z tejto jablčnej bábovky so škoricou dokonalý jesenný dezert. Tento jednoduchý recept je ideálny na víkend alebo na stretnutie s priateľmi a rýchlo sa stane obľúbeným v rodine.
Čo budeme potrebovať
- 5 lyžíc bieleho cukru
- 2 lyžičky mletej škorice
- 4 jablká (ošúpané, zbavené jadrovníka a nakrájané na plátky)
- 3 hrnčeky hladkej múky
- 2 hrnčeky bieleho cukru
- 1 šálka rastlinného oleja
- 4 veľké vajcia
- 1 pomaranč (odšťavnený)
- 3 lyžičky prášku do pečiva
- 2 ½ lyžičky vanilkového extraktu
Postup
- Predhrejte rúru na 180 stupňov. Vymažte bábovkovú formu.
- V miske zmiešajte 5 lyžíc cukru a škorice.
- Pridajte jablká a premiešajte, aby sa obalili.
- Zmiešajte vo veľkej mise múku, 2 hrnčeky cukru, rastlinný olej, vajcia, pomarančovú šťavu, prášok do pečiva a vanilkový extrakt.
- Do pripravenej panvice nalejte trochu cesta, aby pokrylo dno, a navrstvite plátky pocukrovaných jabĺk.
- Opakujte vrstvy a dokončite cestom hore.
- Pečte v predhriatej rúre, kým špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté, asi 1 hodinu 10 minút.
Do toho istého hrnčeka, ako ste použili na váženie si môžete pripraviť lahodnú kávu z kávovaru Tchibo , ktoré prešli našou recenziou! Tak si jeden tiež kúpte do vašej kuchyne.