Ako urobiť lahodnú čokoládovú bábovku ešte lepšiu? Pridáte jablká a vznikne vám jablková bábovka plná sladkej čokolády s čokoládovou polevou. Ak si chcete pochutnať na samotnej jablčnej chuti, musíte si pripraviť jeden z týchto receptov na buchty s jablkami .
Čo budeme potrebovať
- 180 g cukru
- 240 g múky
- 2 lyžičky jedlej sódy
- 60 g kakaového prášku
- 1 lyžička škorice
- 1 lyžička soli
- 200 ml jablčného pyré
- 10 ml rastlinného oleja
- 2 lyžičky vanilky
Na polevu
- 5 lyžíc masla
- 6 lyžíc kakaového prášku
- 100 g práškového cukru
- 1 lyžička vanilky
- 2 lyžice jablčného džúsu
Postup
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- Vo veľkej mise preosejeme cukor, múku, jedlú sódu, kakao, škoricu a soľ.
- Pridajte jablčné pyré, rastlinný olej a vanilku a dobre premiešajte, aby sa spojili.
- Nalejte do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy a pečte 50 minút, alebo pokiaľ špajľa nevyjde čistá.
- Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť, zatiaľ čo budete robiť polevu.
- V malom hrnci rozpustite maslo a kakaový prášok na miernej teplote a miešajte, kým sa dobre nespoja.
- Zložte z platne a vmiešajte práškový cukor.
- Pridajte vanilku a horúcu jablčnú šťavu a miešajte, kým nie je poleva hladká.
- Nalejte na vychladnutú jablčnú bábovku.