Vyskúšajte tento špeciálny recept na kuracie soté s korením z Maroka! A z Maroka rovno do Mexika s týmito receptami na kuracie tortilly .
Čo budeme potrebovať
- 200 g hnedej ryže
- 2 lyžičky papriky
- 1 lyžička rasce
- 1 lyžička mletého zázvoru
- 1 lyžička kurkumy
- 1/2 lyžičky škorice
- 1/2 lyžičky korenia
- 4 kuracie prsia
- 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
- 1 malá cibuľa (nakrájaná)
- 2 strúčiky nakrájaného cesnaku
- 400 g konzervovaných nakrájaných paradajok
- 125 ml vody
Na špenát
- 1 polievková lyžica olivový oleja
- 400 g špenátu
- 1/2 citróna
Postup
- Pripravte hnedú ryžu podľa návodu na obale.
- V malej miske zmiešajte papriku, rascu, zázvor, kurkumu, škoricu a korenie.
- Kurča položte na tanier alebo koláč, potrite ho zmesou korenia.
- Nechajte kura odležať v korení 1 hodinu.
- Na strednej panvici rozohrejte olej na stredne vysokú teplotu. Pridajte kura a opekajte 5 minút.
- Znížte teplotu na stredne nízku, pridajte vodu, cibuľu, paradajky a cesnak.
- Prikryte a varte 10 minút, potom kura otočte a varte ďalších 30 minút, kým nie je kura prepečené.
- V hrnci alebo panvici rozohrejte olej na stredne vysokú teplotu.
- Pridajte špenát, po hŕstoch, ponechajte dostatok miesta na premiešanie.
- Odoberte z platne a na špenát vytlačte citrón.
- Kuracie soté podávajte so špenátom a ryžou.