Táto lahodná večera s kuracím soté a šampiňónmi je pripravená na podávanie za menej ako 30 minút. To je perfektné, keď máte po náročnom dni málo času na prípravu teplej večere. Recept je vyrobený z jednoduchých surovín a všetko je varené v jednej panvici.
Čo budeme potrebovať
- 170 g kuracích pŕs
- soľ
- korenie
- 40 hladkej múky
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička sušeného tymiánu
- 500 g šampiňónov (nakrájaných na štvrtky)
- 120 ml zeleninového vývaru
- hrsť nasekanej petržlenovej vňate
Postup
- Vložte múku do plytkej misky.
- Kurča osoľte a okoreňte, potom obaľte v múke a straste prebytok.
- Vo veľkej panvici rozohrejte olej a 1 lyžicu olivového oleja na stredne vysokú teplotu.
- Kurča varte, kým nezhnedne a neprepečie, asi 3 minúty z každej strany.
- Preneste na tanier a voľne prekryte fóliou.
- Znížte teplotu na strednú, pridajte tymián, huby a zvyšné 2 lyžice olivového oleja a varte do zmäknutia 6 minút.
- Pridajte vývar a varte za stáleho miešania, kým sa tekutina nezredukuje na polovicu, asi 3 minúty.
- Dochuťte soľou a korením.
- Vráťte kura na panvicu spolu so šťavou a posypte petržlenovou vňaťou.
Základom pre chutné soté s kuracím mäsom je panvička. Vyberte si tú najlepšiu oceľovú panvicu za našej recenzie a pripravte si nezabudnuteľný kulinársky zážitok.