Tento recept na soté s kuracím mäsom a karí je vhodný pre celú rodinu a je dostatočne ľahký na prípravu v rušnom týždni. Podávajte s basmati ryžou a večera je hotová! Pre ďalšiu inšpiráciu na kura na kari sa pozrite na naše recepty.
Čo budeme potrebovať
- 750 g kuracích pŕs
- soľ
- čierne korenie
- 2½ lyžičky karí
- 3 lyžice rastlinného oleja
- 1 stredne žltá cibuľa (nakrájaná nadrobno)
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica strúhaného čerstvého zázvoru
- 240 ml kuracieho vývaru
- 1 lyžica kukuričného škrobu
- 2 lyžičky cukru
- 1 šálka mrazeného hrášku
- 60 g gréckeho jogurtu
- hrsť nasekaného čerstvého koriandra
Postup
- Kurča rovnomerne posypte ¾ lyžičky soli, ¼ lyžičky korenia a 1 lyžičkou karí.
- Zahrejte 1 ½ lyžice oleja na panvici na vysokú teplotu.
- Pridajte kura a za občasného miešania varte asi 3 minúty, kým ľahko nezhnedne.
- Čiastočne uvarené kura preložte do čistej misky a dajte bokom.
- Pridajte zvyšné 1½ lyžice oleja do panvice a nastavte teplotu na strednú.
- Pridajte cibuľu a za občasného miešania opekajte, kým nezmäkne, asi 5 minút.
- Vmiešajte cesnak, zázvor a zvyšné 1½ lyžičky karí a varte, kým sa nerozvonia, ešte asi minútu.
- Vývar a kukuričný škrob prešľahajte, aby sa kukuričný škrob rozpustil, a potom pridajte na panvicu spolu s cukrom a ⅛ lyžičkou soli.
- Priveďte do varu, potom stiahnite plameň na strednej a varte, kým omáčka pekne nezhustne, asi 5 minút.
- Pridajte hrášok a čiastočne varené kura na panvicu, stiahnite teplotu na minimum a varte, kým nie je kura prepečené, niekoľko minút.
- Zložte z platne a vmiešajte jogurt a koriander. Potom dochuťte soľou a korením podľa chuti.
- Podávajte s basmati ryžou.