Tento recept na bravčovú pečienku s omáčkou z pomarančovej šťavy a brusnicovej omáčky je perfektným sviatočným pokrmom. Mäso je dokonale šťavnaté, lahodné a vyzerá úplne božsky.
Čo budete potrebovať
- 1,2 kg bravčovej pečienky bez kosti
- olivový olej
- soľ a korenie podľa chuti
- 3/4 šálky pomarančovej šťavy
- 1/4 šálky jablčného octu
- 230 g pomarančovej marmelády
- 200 g brusnicovej omáčky
Postup
- Predhrejte rúru na 190 stupňov Celzia.
- Dajte bravčové mäso do plytkej panvice a osušte papierovou utierkou.
- Potrite všetky strany olivovým olejom.
- Dochuťte soľou a korením zo všetkých strán.
- Restujte každú stranu na vysokom plameni po dobu 2 minút, celkom 10 minút.
- Počas opekania si pripravte omáčku.
- V strednej miske zmiešajte dohromady 1/2 šálky pomarančovej šťavy, ocot, pomarančovú marmeládu a brusnicovú omáčku.
- Opečené bravčové mäso vložte do veľkého pekáča a zalejte omáčkou.
- Pečte 60–80 minút alebo pokiaľ vnútorná teplota mäsa nedosiahne 60–63 °C v najstrednejšej časti.
- Každých 20 minút podlievajte zmesou pomarančovej šťavy a brusnicovej omáčky.
- Vyberte z rúry a dajte bravčové mäso na tanier s alobalom, aby si 10 minút odpočinulo.
- Zatiaľ čo bravčové mäso odpočíva, pridajte zvyšnú 1/4 šálky pomarančovej šťavy do šťavy zvyšnej z pečenia.
- Omáčku prelejte do hrnca, priveďte do varu a potom znížte na mierny plameň a nechajte chvíľu variť.
- Mäso nakrájajte a podávajte ho pokvapkané omáčkou a ozdobené plátkami pomaranča a čerstvými brusnicami.
- Dobrú chuť!
Vyskúšajte aj naše ďalšie vynikajúce recepty s pomarančom . Máme pre vás sladké aj slané varianty!