Táto bravčová pečienka je krásne šťavnatá a krehká av kombinácii s tou najchutnejšou brusnicovo-balzamikovou omáčkou sa jedná o naozajstnú lahôdku, po ktorej sa budete oblizovať!
Čo budete potrebovať
- 1,2 kg bravčovej pečienky
- soľ a korenie, podľa chuti
- 3 lyžice olivového oleja
Na omáčku:
- 1 šálka čerstvých brusníc
- 1 šálka vody
- 3 lyžice cukru
- kôra a šťava z 1 veľkého pomaranča
- 1 lyžica masla
- 1/2 šálky šalotky, nakrájané na kocky
- 1 strúčik cesnaku, nasekaný
- 1 šálka kuracieho vývaru
- 2 lyžice balzamikového octu
Postup
- Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
- Bravčovú pečienku zo všetkých strán osoľte a okoreňte.
- Vo veľkej panvici vhodnej do rúry na strednom plameni zahrejte olivový olej.
- Keď je olej rozpálený, opečte na ňom mäso zo všetkých strán.
- Vložte panvicu do rúry a pečte, kým nebude mať bravčové mäso vnútornú teplotu 63 stupňov Celzia.
- to trvať asi 30 minút.
- Zatiaľ čo sa pečienka pečie, do hrnca na strednom plameni pridajte brusnice, cukor, vodu a pomarančovú kôru a šťavu.
- Priveďte do varu a za občasného miešania varte 15 minút.
- Omáčka zhustne.
- Zložte z ohňa a dajte bokom.
- Pečenie vyberte z panvice, položte na tanier a prikryte alobalom.
- K výpeku pridajte maslo, rozpustite, pridajte šalotku a cesnak a restujte asi 3-4 minúty.
- Pridajte kurací vývar a oškrabte kúsky zo stien a dna panvice.
- Pridajte brusnicovú omáčku a ocot, premiešajte a varte asi 15 minút, aby omáčka opäť zhustla.
- Mäso nakrájajte a podávajte s omáčkou.