Tak toto je úplná delikatesa! Bravčové mäso potreté zmesou z manga, šalotky a dijonskej horčice, pečené do dokonalosti a podávané s luxusnou omáčkou z brusníc a manga nejde nemilovať.
Čo budete potrebovať
Na omáčku:
- 1 a 1/2 šálky čerstvých alebo mrazených brusníc
- 1 veľké zrelé mango, olúpané, vykôstkované a nakrájané na kocky
- 1 šálka trstinového cukru
- 1/2 šálky vody
Na glazované mäso:
- 1 lyžica extra panenského olivového oleja
- 2 kg bravčovej pečienky
- soľ a korenie
- 1 veľké zrelé mango, olúpané, vykôstkované a nakrájané na kocky
- 1/4 šálky jablčného octu
- 3 lyžice trstinového cukru
- 1 lyžica dijonskej horčice
- 1 lyžica sójovej omáčky
- 1 šalotka
- 1 lyžica masla
Postup
- Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
- Vo veľkej panvici vhodnej do rúry rozohrejte olivový olej na vysokom oleji, až sa začne trblietať. V
- Bravčové mäso osoľte a okoreňte a na vysokej teplote za občasného obracania kliešťami opekajte, kým nezozlátne zo všetkých strán, 6–8 minút.
- Vložte mäso do rúry a pečte asi 40 minút, kým teplomer s okamžitým odpočtom v najhrubšej časti nezaznamená 57 stupňov Celzia.
- Medzitým v mixéri zmiešajte mango, ocot, cukor, dijonskú a sójovú omáčku a spracujte do hladka.
- V malom hrnci rozpustite maslo a na strednom plameni orestujte šalotku, kým nezosklovatí, asi 5 minút.
- Pridajte mangové pyré a varte do zhustnutia, 5-10 minút.
- Dochuťte soľou a korením a dajte bokom.
- Mangovou polevou potrite celé bravčové mäso.
- Vráťte do rúry a pokračujte v pečení, kým teplomer s okamžitým odpočtom umiestnený doprostred mäsa nezaznamená 60 stupňov Celzia, čo zaberie ďalších asi 5 minút.
- Preložte mäso na doštičku a nechajte 10 minút odpočinúť.
- Nakrájajte na plátky a podávajte s mangovo-brusnicovou omáčkou.