Tieto vyprážané huby sú obalené v ľahkom a chrumkavom korenenom pivnom cestíčku a potom vyprážané do zlatohnedej dokonalosti.
Najlepšie občerstvenie na párty, ktoré je vždy obrovským hitom! Vždy sa k nim budú dobre hodiť ďalšiu jednohubku, ako domáce zemiakové chipsy alebo pečené kuracie krídelká .
Čo budeme potrebovať
- 500 g šampiňónov bez nohy
- 180 g hladkej múky
- 250 ml piva
- 2 1/2 lyžičky kóšer soli
- 3/4 lyžičky čierneho korenia
- 1/4 lyžičky cesnakového prášku
- 1/4 lyžičky cibuľového prášku
- olej na vyprážanie
- 1 lyžica nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
Postup
- Zahrejte olej v hlbokom hrnci .
- Šampiňóny obaľte v 80 g múky, prebytok oklepte.
- V strednej miske zmiešajte zvyšok múky, pivo, soľ, korenie, cesnakový prášok a cibuľový prášok.
- Každú špongiu obaľte v cestíčku a prebytočné cesto nechajte odkvapkať späť do misy.
- Vymažte 4-5 húb naraz do zlatohneda, asi 7 minút.
- Posypte petržlenovou vňaťou a ihneď podávajte.