Šampiňóny vyprážané na panvici s cesnakom

Šampiňóny vyprážané na panvici s cesnakom

Tieto cesnakové šampiňóny na panvici ochutené rozmarínom a parmezánom sú rýchlou, ale extrémne lahodnou prílohou, ktorá oživí každé jedlo! Nemôžete sa nabažiť húb? Tieto plnené šampiňóny so syrom si zamilujete.

Čo budeme potrebovať

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 2 lyžice masla
  • 600 g šampiňónov (nakrájané na polovicu)
  • soľ
  • 1 lyžička nasekaného čerstvého rozmarínu
  • 3 strúčiky cesnaku (prelisované)
  • 4 lyžice strúhaného parmezánu
  • 1 lyžica čerstvej petržlenovej vňate

Postup

  • Rozpáľte veľkú panvicu s olivovým olejom a maslom, pridajte nakrájané šampiňóny najskôr rezom dole a okoreňte nasekaným rozmarínom.
  • Šampiňóny opekajte 3–4 minúty, kým huby nezezlátnu.
  • Potom ich obráťte a nechajte ešte pár minút piecť.
  • Na úplný záver pridajte prelisovaný cesnak a premiešajte.
  • Cesnak nechajte 30 sekúnd variť, potom huby posypte parmezánom a znovu premiešajte, aby syr huby obalil a opekajte ešte 30 sekúnd, potom dochutíme soľou podľa chuti.
  • Stiahnite teplotu a podávajte s nastrúhaným parmezánom a nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.
Šampiňóny obalené v strúhanke s omáčkou.
Zdroj: wearesovegan.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.