Tento recept na vyprážané šampiňóny je veľmi jednoduchý. Robia sa z ochutenej múky a namáčajú sa v cmare. Z cmaru sa vždy vytvorí pekné husté cesto. Toto cestíčko je možné použiť na prípravu kuracích vyprážaných stripsov , cibuľových krúžkov a mnohých ďalších pochutín. Je to skvelé cesto, ktoré doplní chuť toho, čo s ním smažíte.
Čo budeme potrebovať
- rastlinný olej na vyprážanie
- 500 g čerstvých bielych šampiňónov
- 120 g hladkej múky
- 2 lyžičky soli
- 1 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
- 200 ml cmar
- 60 ml vody
Postup
- Zahrejte olej v hlbokom hrnci.
- Huby jemne očistite vlhkou papierovou utierkou.
- V miske zmiešajte múku so soľou a korením. Miešajte, aby sa zmes spojila.
- V inej miske zmiešajte cmar a vodu.
- Huby obaľte v ochutenej múke, prebytok straste a potom ich ponorte do cmaru.
- Znovu ich obaľte v múke. Prebytočnú múku oklepte.
- Huby opatrne vložte do rozpáleného oleja a smažte do zlatista.
- Osmažiť huby bude trvať asi 2 až 3 minúty. Nechajte odkvapkať a podávajte s obľúbenou omáčkou.
Skvelým spôsobom, ako si tento recept na vyprážané šampiňóny pripraviť ich, vhodiť ich do fritézy. Najlepšie možnosti, akú si zaobstarať nájdete u nás na webe v našej recenziu na tému fritézy .