Osmažené šampiňóny v cestíčku z cmaru

Osmažené šampiňóny v cestíčku z cmaru

Tento recept na vyprážané šampiňóny je veľmi jednoduchý. Robia sa z ochutenej múky a namáčajú sa v cmare. Z cmaru sa vždy vytvorí pekné husté cesto. Toto cestíčko je možné použiť na prípravu kuracích vyprážaných stripsov , cibuľových krúžkov a mnohých ďalších pochutín. Je to skvelé cesto, ktoré doplní chuť toho, čo s ním smažíte.

Čo budeme potrebovať

  • rastlinný olej na vyprážanie
  • 500 g čerstvých bielych šampiňónov
  • 120 g hladkej múky
  • 2 lyžičky soli
  • 1 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 200 ml cmar
  • 60 ml vody

Postup

  • Zahrejte olej v hlbokom hrnci.
  • Huby jemne očistite vlhkou papierovou utierkou.
  • V miske zmiešajte múku so soľou a korením. Miešajte, aby sa zmes spojila.
  • V inej miske zmiešajte cmar a vodu.
  • Huby obaľte v ochutenej múke, prebytok straste a potom ich ponorte do cmaru.
  • Znovu ich obaľte v múke. Prebytočnú múku oklepte.
  • Huby opatrne vložte do rozpáleného oleja a smažte do zlatista.
  • Osmažiť huby bude trvať asi 2 až 3 minúty. Nechajte odkvapkať a podávajte s obľúbenou omáčkou.

Skvelým spôsobom, ako si tento recept na vyprážané šampiňóny pripraviť ich, vhodiť ich do fritézy. Najlepšie možnosti, akú si zaobstarať nájdete u nás na webe v našej recenziu na tému fritézy .

Chrumkavé guličky s hubami z cestíčka z cmaru.
Zdroj: dinneratthezoo.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.