Tieto vyprážané šampiňóny sú obalené trochu pikantné korenené zmesi zo strúhanky a vyprážané do chrumkava. Podávajte ich s čili syrovým dipom, alebo špenátovo-artičokovým dipom .
Čo budeme potrebovať
- 200 g strúhanky
- 1 lyžička zelerovej soli
- 1 lyžička čierneho korenia
- 1 lyžička červeného korenia
- 1 lyžička chilly
- 1 lyžička červenej papriky
- 1 lyžička majoránky
- ½ lyžičky cesnakového prášku
- ½ lyžičky soli
- 200 ml cmar
- 700 g šampiňónov (orezané stonky)
- 100 g múky
- olej
Postup
- V malej miske zmiešajte strúhanku, zelerovú soľ, korenie, papriku, majorán, cesnakový prášok a soľ.
- Pridajte cmar do inej malej misky.
- Huby dôkladne umyte a osušte.
- Huby obaľte v múke.
- Potom ich obaľte v cmare a potom obaľte v ochutenej strúhanke.
- Zahrejte olej v hrnci.
- Opatrne pridajte niekoľko obalených húb naraz a opekajte ich dozlatista, 2-3 minúty.
- Vyberte ich na papierové obrúsky, aby odkvapkali.