Bohatá, delikátna bábovka s banánom, ktorá si získa každého jedného stravníka, ktorý ju ochutná! Rovnako ako tieto recepty na banánové múčniky alebo banánový chlebíček !
Čo budeme potrebovať
- 600 g hladkej múky
- ½ lyžičky prášku do pečiva
- ½ lyžičky jedlej sódy
- 1 lyžička soli
- 80 g masla
- 80 g hery
- 200 g hnedého cukru
- 100 g bieleho cukru
- 4 zrelé banány (roztlačené)
- 5 vajec
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- 125 ml mlieka
- 50 g nasekaných pekanových orechov
Na karamel
- 80 g masla
- 50 g hnedého cukru
- 50 g bieleho cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 70 ml hustej smotany
Postup
- Predhrejte rúru na 165 stupňov C.
- V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, jedlú sódu a soľ.
- Formu na bábovku vymažte tukom a vysypte múkou.
- Zmiešajte masla, Heru, hnedý cukor a biely cukor elektrickým šľahačom vo veľkej mise do svetlej a nadýchanej hmoty. Zmes by mala mať svetlejšiu farbu.
- Pridajte banány a následne vajcia.
- Spoločne s vajcami zašľahajte aj 2 lyžičky vanilkového extraktu.
- Postupne prilievajte mlieko a múčnu zmes a miešajte, kým sa všetko nezapracuje.
- Pridajte pekanové orechy.
- Nalejte cesto do pripravenej formy.
- Pečte v predhriatej rúre, kým špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté, asi 1 hodinu a 20 minút.
- Medzitým si pripravte polevu.
- Zahrejte maslo, hnedý cukor, biely cukor, 1 lyžičku vanilkového extraktu a hustú smotanu v hrnci na strednú teplotu.
- Za stáleho miešania miešajte, kým sa cukry nerozpustia, a potom 1 minútu mierne varte.
- Nalejte na vyklopenú upečenú banánovú bábovku.
Banány pohodlne rozmixujete aj výkonným tyčovým mixérom . Aký si vybrať sa dozviete v našej recenzii na webe.