Banánová bábovka plná chrumkavých orechov, ktoré pozdvihnú jej chuť zase o niečo vyššie. Vychutnajte si ju s najlepšou kávou z kávovaru Krups , ktoré sme podrobili recenziu.
Čo budeme potrebovať
- 200 g masla (zmäkčené)
- 400 g hladkej múky
- 4 zrelé banány
- 200 ml javorového sirupu
- 25-50 ml mlieka
- 150 g práškového cukru
- 4 vajcia z voľného chovu
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 100 g pekanových orechov (nahrubo nasekaných)
- 200 ml hustej smotany
Postup
- Predhrejte rúru na 170 stupňov.
- Bábovkovú formu vymažte maslom a vysypte múkou.
- Banány rozmixujte, kým nie sú nahrubo nasekané, potom pridajte javorový sirup a rozmixujte na hladkú pastu.
- Nalejte až 50 ml mlieka av prípade potreby znovu premiešajte, aby ste získali hladšiu konzistenciu.
- Vo veľkej mise ušľahajte maslo a cukor, kým zmes nebude bledá a nadýchaná.
- Pridávajte vajcia.
- Do misy pridajte prášok do pečiva, múku, banánovú kašu a tri štvrtiny pekanových orechov.
- Zmes jemne premiešajte, kým sa nespojí.
- Do pripravenej formy nalejte zmes na banánovú bábovku. Potom ju posypte zvyšnými nasekanými pekanovými orechmi.
- Pečte 45–60 minút, alebo pokiaľ nie je vrchnák zlatisto hnedý a špajľa zapichnutá do stredu bábovky nevyjde čistá.
- Bábovku nechajte na 10 minút vychladnúť vo forme, potom vyklopte na mriežku a nechajte úplne vychladnúť.
- Medzitým v hrnci priveďte do varu smotanu a zostávajúci javorový sirup. Pokračujte vo varení po dobu 3-5 minút, alebo kým zmes mierne nezhustne, potom odstavte, kým úplne nevychladne.
- Pred podávaním potrite vrch banánovej bábovky polevou z javorového sirupu. Nechajte 10 minút odstáť, potom nakrájajte na plátky a podávajte.
Banány pohodlne rozmixujete aj výkonným tyčovým mixérom . Aký si vybrať sa dozviete v našej recenzii na webe.