Luxusný guláš zo srnčieho mäsa varený s červeným vínom je úplnou delikatesou a vy už nikdy nebudete chcieť iný! Voliteľne môžete guláš variť aj s hubami, ak máte práve nejaké doma.
Čo budete potrebovať
- 1/4 šálky sadla, slaniny alebo slnečnicového oleja
- 1 kg srnčie stehná, nakrájané na 7 až 10 cm kúsky
- soľ podľa chuti
- 5 šálok nakrájanej cibule
- 1/4 šálky sladkej papriky
- 2 lyžičky pálivej papriky
- 2 lyžičky rasce
- 1 lyžička sušenej majoránky
- 1 šálka drvených paradajok
- 2 šálky srnčieho alebo hovädzieho vývaru
- 1 šálka červeného vína
Postup
- Vo veľkom hrnci rozohrejte masť alebo slaninu na stredne vysokej teplote a mäso po dávkach opekajte.
- Mäso počas varenia osoľte.
- Bude to trvať asi 20 minút, kým všetko mäso zhnedne.
- Mäso vyberte, až zhnedne, a dajte bokom.
- Pridajte všetku cibuľu a rascu a stiahnite plameň na stredný stupeň.
- Cibuľu restujte za častého miešania, kým nezezlátne.
- Pokiaľ to robíte správne, zaberie to cca 30 minút.
- Pridajte mäso a potom všetky ostatné ingrediencie.
- Dobre premiešajte a priveďte do varu.
- Prikryte a varte na miernom ohni 2 hodiny, alebo pokiaľ sa mäso nerozpadá.
- V prípade potreby pridajte ďalšiu soľ.
- Guláš podávajte s knedľou alebo cestovinami.
Poďte sa inšpirovať aj našimi ďalšími receptami zo srnčieho mäsa vrátane jednoduchého návodu, ako mäso naložiť, aby bolo čo najjemnejšie!