Pečená srnčia bábika s omáčkou z červeného vína

Pečená srnčia bábika s omáčkou z červeného vína

Na tomto pokrme si pochutnajú aj tí najnáročnejší gurmáni. Pretože aké srnčie mäso môže byť lepšie ako bábika, a to ku všetkému pečená do medium-rare dokonalosti a podávaná s luxusnou omáčkou z červeného vína a suchého sherry. Toto jednoducho musíte vyskúšať!

Čo budete potrebovať

  • 600 ml červeného vína (napríklad shiraz)
  • 80 ml suchého sherry
  • 80 ml balzamikového octu
  • 6 šalotiek, nakrájaných na plátky
  • 1 bobkový list
  • 1 vetvička tymiánu
  • 500 ml brusnicového džúsu alebo kvalitného hovädzieho vývaru
  • 10 g sušených líšok alebo hríbikov
  • 1 kg srnčej bábiky
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 30 g masla
  • 1 lyžica hladkej múky
  • džem z červených ríbezlí na podávanie

Postup

  • Na omáčku zmiešajte v miske červené víno, suché sherry, balzamikový ocot, šalotku, bobkový list a tymian a nechajte 2–3 hodiny odstáť.
  • Vložte do hrnca s brusnicovým džúsom alebo vývarom a priveďte do varu na vysokej teplote.
  • Znížte teplotu na stredne nízku a varte, kým sa tekutina nezníži o tri štvrtiny (to bude trvať asi 20 minút).
  • Dajte bokom.
  • Rúru predhrejte na 200 °C.
  • Sušené huby dajte do misky, zalejte trochou vriacej vody a nechajte 10 minút lúhovať.
  • Pokiaľ je bábika veľmi dlhá, prekrojte ju napoly.
  • Dobre dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
  • Vo veľkej panvici rozohrejte olej na vysokú teplotu a mäso opečte zo všetkých strán.
  • Preložte na pekáč a pečte 10–12 minút na medium-rare.
  • Vyberte z rúry, voľne prikryte alobalom a nechajte 10 minút odpočívať.
  • Huby sceďte, tekutinu si ponechajte.
  • Maslo rozohrejte na panvici na strednom plameni.
  • Pridajte huby a restujte za stáleho miešania 1-2 minúty.
  • Do panvice pridajte múku a restujte za stáleho miešania ďalšiu minútu.
  • Pridajte omáčku z červeného vína a odloženú tekutinu z húb a varte 5–6 minút, kým sa omáčka dobre nezredukuje.
  • Podľa chuti okoreňte.
  • Bábiku naporciujte a podávajte s omáčkou a džemom z červených ríbezlí, doplnené šalátom.
Nakrájaná srnčia bábika pečená do medium-rare, a podávaná s omáčkou z červeného vína a suchého sherry, šťouchanými zemiakmi a šalátkom na tanieri s vidličkou.
www.delicious.com.au

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.