Tieto pôsobivé steaky zo srnčieho mäsa servírované s luxusnou omáčkou z portského, červeného bobuľovitého ovocia a ríbezľového džemu zvládnete pripraviť za maximálne 20 minút! Nie je to skvelé?
Čo budete potrebovať
- 2 steaky zo srnčieho mäsa, každý s hmotnosťou cca 200g
- 1 lyžica masla
- 1 lyžica čerstvého rozmarínu, nasekaného najemno
- 1 lyžica slnečnicového oleja
- soľ a čerstvo mleté korenie na dochutenie
Na omáčku:
- 150 g červených bobúľ (červené ríbezle, brusnice)
- 2 lyžice portského alebo červeného vína
- 2 lyžice džemu z červených ríbezlí alebo hladké brusnicové omáčky
Postup
- Pomocou kuchynskej utierky steaky čo najviac osušte az oboch strán dochuťte trochou soli a čerstvo mletého korenia.
- Maslo a slnečnicový olej zahrievajte na ťažkej panvici, kým sa maslo nerozpustí a nezačne peniť.
- Znížte teplotu na stredne vysokú a pomocou klieští umiestnite steaky na panvicu.
- Opekajte 3-4 minúty, obráťte a opekajte ďalšie 3-4 minúty z druhej strany.
- Ak sú steaky silné, budete ich musieť opekať dlhšie.
- Akonáhle sú steaky pekne opečené z oboch strán, preložte ich na tanier a prikryte alobalom.
- Rozpálenú panvicu potrite trochou portského.
- Pridajte ríbezľový džem a miešajte, kým sa nerozpustí.
- Pridajte červené bobule a krátko povarte, kým nezačnú mäknúť a púšťať šťavu.
- Posypte nasekaným rozmarínom.
- Steaky podávajte s omáčkou, zemiakovým alebo zelerovým pyré a zeleninovým šalátom.