Srnčie steaky s červeným vínom a ríbezľovým džemom

Srnčie steaky s červeným vínom a ríbezľovým džemom

Tieto pôsobivé steaky zo srnčieho mäsa servírované s luxusnou omáčkou z portského, červeného bobuľovitého ovocia a ríbezľového džemu zvládnete pripraviť za maximálne 20 minút! Nie je to skvelé?

Čo budete potrebovať

  • 2 steaky zo srnčieho mäsa, každý s hmotnosťou cca 200g
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžica čerstvého rozmarínu, nasekaného najemno
  • 1 lyžica slnečnicového oleja
  • soľ a čerstvo mleté korenie na dochutenie

Na omáčku:

  • 150 g červených bobúľ (červené ríbezle, brusnice)
  • 2 lyžice portského alebo červeného vína
  • 2 lyžice džemu z červených ríbezlí alebo hladké brusnicové omáčky

Postup

  • Pomocou kuchynskej utierky steaky čo najviac osušte az oboch strán dochuťte trochou soli a čerstvo mletého korenia.
  • Maslo a slnečnicový olej zahrievajte na ťažkej panvici, kým sa maslo nerozpustí a nezačne peniť.
  • Znížte teplotu na stredne vysokú a pomocou klieští umiestnite steaky na panvicu.
  • Opekajte 3-4 minúty, obráťte a opekajte ďalšie 3-4 minúty z druhej strany.
  • Ak sú steaky silné, budete ich musieť opekať dlhšie.
  • Akonáhle sú steaky pekne opečené z oboch strán, preložte ich na tanier a prikryte alobalom.
  • Rozpálenú panvicu potrite trochou portského.
  • Pridajte ríbezľový džem a miešajte, kým sa nerozpustí.
  • Pridajte červené bobule a krátko povarte, kým nezačnú mäknúť a púšťať šťavu.
  • Posypte nasekaným rozmarínom.
  • Steaky podávajte s omáčkou, zemiakovým alebo zelerovým pyré a zeleninovým šalátom.
Steaky zo srnčieho mäsa servírované s luxusnou omáčkou z portského, červeného bobuľovitého ovocia a ríbezľového džemu na tanieri s vidličkou.
www.supergoldenbakes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.