Medailónky zo srnčej stehna s omáčkou z hlivy kráľovskej a bieleho misa

Medailónky zo srnčej stehna s omáčkou z hlivy kráľovskej a bieleho misa

Nie je nad rýchle a ľahké pokrmy. A presne taký je tento recept, hoci to tak podľa názvu možno neznie. Krehké srnčie medailónky sa pripravujú v rovnakej panvici ako omáčka, čo skracuje dobu upratovania po varení. Navyše je to také dobré!

Čo budete potrebovať

  • 500 g medailónikov zo srnčej stehna
  • 1 šálka srnčieho vývaru
  • 3/4 šálky smotany na šľahanie
  • 3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 šalotky, nakrájané nadrobno
  • 3-4 vetvičky tymiánu
  • šťava z polovice citróna
  • 1 hliva kráľovská, nakrájaná na požadovanú veľkosť (môžete nahradiť akýmkoľvek iným druhom huby)
  • 2 lyžice biele miso pasty
  • 2 lyžice mirinu
  • 1/2 šálky strúhaného parmezánu
  • soľ a korenie na dochutenie
  • 1 lyžička červených čili vločiek
  • 4 lyžice masla
  • olivový olej

Postup

  • Odstráňte z medailónikov všetku striebornú kožu.
  • Opláchnite a osušte.
  • Každý medailónik dochuťte výdatným množstvom soli a korenia.
  • Rozpáľte veľkú liatinovú panvicu na stredne vysokom plameni.
  • Keď je panvica rozpálená, pridajte 2 lyžice masla a kvapnite olivový olej.
  • Vložte medailóniky do panvice a opekajte 4-5 minút z každej strany.
  • Vyberte z panvice a dajte bokom na tanier.
  • Znížte plameň na nízky.
  • Do panvice pridajte 1 lyžicu masla.
  • Potom pridajte šalotku.
  • Restujte asi 1 minútu za stáleho pohybu panvíc, aby sa šalotka nepripálila.
  • Ďalej pridajte huby, cesnak a 1 lyžicu masla.
  • Restujte, kým huby nezískajú krásne zlatistú farbu (asi 1-2 minúty).
  • Pozor, nech sa cesnak nepripáli.
  • V prípade potreby pokvapkajte trochou olivového oleja.
  • Pridajte soľ, korenie a červené čili vločky.
  • Prilejte mirin.
  • Premiešajte a potom pridajte vetvičky tymiánu.
  • Nechajte variť asi 1 minútu.
  • Pridajte vývar a priveďte k miernemu varu (asi 3-4 minúty).
  • Vmiešajte miso pastu.
  • Potom pridajte citrónovú šťavu.
  • Za stáleho miešania pomaly prilievajte smotanu a potom prisypte parmezán.
  • Varte asi 3-4 minúty na miernom ohni.
  • Pridajte medailónky späť do panvice s omáčkou alebo, ak chcete, nakrájajte medailóniky a prelejte omáčkou.
  • Ozdobte na tenké plátky nakrájanou jarnou cibuľkou a ďalším parmezánom (voliteľne).
  • Môžete podávať s ryžou alebo opečenými zemiakmi a zeleninou.
  • Užite si to!
Medailónky zo srnčieho mäsa s krémovou omáčkou v panvici s vareškou.
www.mauinuivenison.com

Možno uvítate aj naše recenzie elektrických sporákov . Kto vyhral v našom porovnaní?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.