Restované srnčie medailóniky s ovocnou omáčkou s balzamikom

Restované srnčie medailóniky s ovocnou omáčkou s balzamikom

Už len z názvu tohto receptu sa vám musia zbiehať sliny. Lahodné opečené medailónky zo srnčieho mäsa sú podávané s omáčkou z bobuľovitého ovocia, balzamika, červeného vína a slivkového džemu a ako bonus ozdobené rozdrobeným modrým syrom. Neznie to dokonale?

Čo budete potrebovať

  • 1 kg srnčích medailónikov so šírkou cca 10 cm a hrúbkou 1 cm
  • soľ a korenie
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1/2 lyžičky nasekaných čerstvých listov rozmarínu
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1/4 šálky suchého červeného vína
  • 1/4 šálky balzamikového octu
  • 1 lyžica slivkového džemu
  • 3 lyžice vychladeného masla, nakrájaného na kúsky
  • 3/4 šálky čerstvého bobuľovitého ovocia akéhokoľvek druhu
  • 1/4 šálky rozdrobeného modrého syra

Postup

  • Mäso rovnomerne osoľte a okoreňte.
  • Vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej na stredne vysokom plameni.
  • Pridajte mäso a opekajte asi 1 – 2 minúty z každej strany.
  • Pridajte rozmarín, cesnak, víno, balzamikový ocot a slivkový džem.
  • Po 1 minúte mäso vyberte a udržujte v teple.
  • Zredukujte množstvo tekutiny na niekoľko polievkových lyžíc.
  • Všľahajte vychladené maslo, kým sa nerozpustí.
  • Okamžite stiahnite panvicu z ohňa a vmiešajte bobuľovité ovocie.
  • Na taniere naaranžujte medailónky, zalejte omáčkou a posypte rozdrobeným modrým syrom.
Pečené medailónky zo srnčieho mäsa podávané s omáčkou z bobuľovitého ovocia, balzamika, červeného vína a slivkového džemu a ozdobené rozdrobeným modrým syrom. Všetko je servírované na tanieri s kašou a fazuľkami.
www.sportingchef.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.