Tento recept rizoto v gréckom štýle s mletým hovädzím mäsom, paradajkami, fetou a bazalkou je ideálny ako večera počas rušeného pracovného týždňa. Pripravuje sa v jednej panvici a potrebujete naň iba 7 dostupných ingrediencií.
Čo budete potrebovať
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 a 1/2 šálky ryže arborio
- 1 plechovka nakrájaných paradajok alebo paradajkovej omáčky
- 3 šálky vody
- 1 lyžička morskej soli
- 2 lyžice balzamikového octu
- 1 a 1/4 šálky syra feta, nakrájaného na kocky
- 1/3 šálky čerstvých lístkov bazalky
Postup
- Vo veľkej panvici na stredne vysokej teplote opečte hovädzie mäso, až prestane byť ružové.
- Ryžu preplachujte, pokiaľ nebude voda čistá.
- Do panvice k mäsu pridajte prepláchnutú ryžu, paradajky, vodu, soľ a balzamikový ocot.
- Priveďte do varu.
- Akonáhle sa zmes varí, znížte plameň, prikryte a duste na miernom plameni.
- Fetu nakrájajte na kocky s veľkosťou približne 0,5 cm.
- Akonáhle je ryža uvarená a voda odparená, pridajte fetu a dobre premiešajte.
- Pred podávaním pridajte lístky bazalky.
- Užite si to!
Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie hlbokých panvíc , ktoré hravo dokážu nahradiť aj klasický hrniec a byť tak multifunkčným pomocníkom. Kto vyhral v našom porovnaní?